Home>Front>Opprydding i to uker – omkjøring med ledebil
Et bilde som inneholder utendørs, grunn, stearinlys, kjøretøy Automatisk generert beskrivelse
Front

Opprydding i to uker – omkjøring med ledebil

Fylkesvei 450/Hunnedalsveien blir stengt i to uker for opprydding etter steinraset i morges i Røyrdalen mellom Oltedal og Dirdal. Fylkesvei 503 gjennom Gloppedalsura er også stengt på grunn av steinras onsdag ettermiddag. Anleggsvei vil bli brukt til omkjøring, via Norsk Steins anlegg i Røyrdalen. Veien har en fartsgrense på 40 km/t.

Foto: Store steinblokker har kommet ned på veien. Foto: Rogaland Fylkeskommune.

Et bilde som inneholder kart, tekst, atlas

Automatisk generert beskrivelse

Det blir omkjøring i Røyrdalen parallelt med fylkesvei 450.

Dette opplyser Stian Sele, byggeleder ved Rogaland Fylkeskommune, til Sirdalmedia. Norsk Stein stopper driften i disse ukene.

Geolog fra Rogaland Fylkeskommune og entreprenør Risa er kommet til denne konklusjonen med omkjøring og opprydding i to uker. Steinraset har kommet på den siden Norsk Stein har et stort steinbrudd, hvor de tar ut store masser med stein.

Driftsleder Jarle Gilje ved Norsk Stein opplyser at de i dag har en dag med vedlikehold og ikke er hindret med noen kjøring.

Annonse

Norsk Stein sprenger seg nedover i fjellet ved å fylle dynamitt i hull som er boret ned i fjellet. Det aller meste av massene til Norsk Stein blir transportert fra Dirdal i båt og brukt i offshore-næringen.

Årsaken til raset natt til onsdag er foreløpig ukjent, men Gjesdalbuen har vært i kontakt med daglig leder Jarle Gilje i Norsk Stein. Han opplyser at han ikke er i området i dag, men opplyser at Norsk Stein sprenger to til tre ganger i måneden, og bekrefter at de sprengte tirsdag, dagen før raset.

Selskapet tror deres arbeid kan ha utløst raset.

  • Vi holder på å sjekke nå, men det er sannsynlig at vår aktivitet i området har påvirket dette, ja, sier kommunikasjonssjef i Norsk Stein, Tor Halvorsrud, til Gjesdalbuen.

Fylkesvei 450 er stengt mellom Oltedal og Byrkjedal på grunn av steinraset. Nå blir det omkjøring via en anleggsvei. Foto: Rogaland Fylkeskommune.