Home>Nyhet>Revansje mot Vigrestad
Nyhet Nyhet forts.

Revansje mot Vigrestad

5 Div. Avd 1 Herrer, Tonstad – Vigrestad, 5-3(2-2)

Mål

1-0 (18) Sondre Gyland

1-1 (21) Ritthikiad Sitthisri (str)

2-1 (28) Sondre Gyland

Annonse

2-2 (31) Sander Hegelstad

3-2 (56) Sondre Gyland

4-2 (75) Erlend Oskar Risnes

4-3 (78) Ronny Stokkeland Egelandsdal (str)

5-3 (83) Sondre Gyland (str)

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Davar vi kommet frem til sesongens siste hjemmekamp der Vigrestad gjestet oss på lørdag ettermiddag i et skikkelig høstvær i øsende regnvær i samtlige 90 minutter. Da smakte det ekstra godt med en revansje mot Vigrestad etter vårsesongens knepne bortetap. I dag var vi klart best i en kamp som endte med seier 5-3.

Vi hadde en del forfall til dagens kamp som gjorde at flere spillere ikke fikk spille på sin vante plass. Det så ikke ut til å gjøre noe for gutta gikk ut i full påskrudd modus og satte Vigrestad på plass med høyt press i fra start av. Hadde godfoten til Sondre Gyland hatt kontakt med hjernen i løpet av de første ti minuttene, så hadde vi allerede hatt en tomåls-ledelse etter gode forsøk. Først etter 18 minutters spill begynte både hjernen og føttene til Sondre å fungere. Et godt forarbeid fra Benjamin Dåvang på høyresiden endte opp hos Sondre som satte ballen kontant i nettet fra 5-6 meters hold.

En fullt fortjent ledelse ble skuslet bort da vi laget straffespark etter 21 minutter som ble ekspedert i mål.

Vi fikk satt i gang nok et godt angrep etter 28 minutters spill ved at Steffen Kvello slo et godt innlegg som Sondre Gyland dundret vakkert i mål på et herlig volleyskudd i fra 16-meteren, og det var meget fortjent at vi ledet kampen på dette tidspunkt.

Men bare tre minutter senere var Vigrestad frempå med en  vakker heading som gikk over keeper og inn i lengste hjørne. Vi måtte gå skuffende til pause vel vitende om at vi hadde skuslet bort en ledelse etter egne feil i de bakre rekker.

Var første omgangen innholdsrik, så skulle den siste omgangen ikke bli mindre innholdsrik. I denne omgangen fløt spillet mye bedre i plaskregnet.

Men det var Vigrestad som gikk høyt ut i starten av den siste omgangen, og kun en meget god inngripen i fra vår keeper Thorbjørn Ellingsen Aakre hindret scoring til bortelaget før det var spilt et par minutter.

Det var litt dårlig kopling i mellom hjernebarken og føttene til Sondre Gyland i starten av den siste omgangen også. Først satte han et godt forsøk i fanget på keeper, før han minuttet senere smelte ballen i stangen etter et godt innlegg i fra Benjamin Dåvang.

Vi fikk tildelt et frispark på sekstenmeter streken rett foran mål i det 56 minutt. Sondre Gyland la ballen til rette, tok fart og hamret ballen kontant i mål til ny ledelse i kampen.

Vi byttet noen spillere etter hvert i kampen, og i det 71. minutt fikk vi inn en debutant i Jonathan Høyland på høyreback. Erlend Oskar Risnes som hadde kledd den plassen frem til da ble flyttet opp på høyrevingen, og det var ikke mange minuttene Erlend «Pedro» Risnes trengte før scoringen satt etter herlig forarbeid i fra kaptein Ole Asbjørn Liland. Nå var vi i føringen med to mål, og det så ut til å ende med en ganske grei seier. Men bare tre minutter senere så laget vi igjen straffespark, og den satte Vigrestad i mål til ny spenning i kampen, 4-3.

Det ble kjempet durabelig de siste minuttene i fra begge lag. Det haglet med frispark uten at spillet var stygt, men dagens dommer Stople hadde full kontroll på både spillere og kampen.

I det 83. minutt var Sondre Gyland på fart inne i sekstenmeteren i beste slalåm stil. Han ble så hektet i en «port» og vi var klare for kampens tredje straffespark. Sondre Gyland la ballen til rette og husket nok ikke da, at sist gang han bommet på et straffespark var i fjorårets møte borte mot nettopp…..Vigrestad. Da hamret han ballen i tverra, men denne gangen scoret han sikkert i fra straffemerket og både Sondre, medspillere kan slippe jubelen løs. Den siste scoringen var Sondre’s 38. seriemål for sesongen, og hele 31 av de har kommet på de 12 hjemmekampene. Vi endte sesongen på hjemmebane med 11 seire, en uavgjort, og to ett målstap mot Moi og Kåsen. Vi scoret hele 61 mål på de 12 hjemmekampene.

En jury ga selvfølgelig bestemannspremien til Sondre Gyland

Vi takker publikum for et godt oppmøte hele sesongen igjennom, og vi retter også en stor takk til «Haugen i Bua», eller rettere sagt, vår eminente speaker Kjell Grimsby som vet og sette ord på det som skjer underveis i kampene.

Laget

Thorbjørn Ellingsen Aakre – Arne Thomas Eitland(Martin Roar Kinden 58) – Leif Henry Waldeland – Runar Ovedal – Erlend Oskar Risnes(Markus Josdal 88) – Ole Asbjørn Liland – Steffen Kvello – Erling Andre Biktjørn(Asbjørn Ingve Biktjørn 83) – Geir Josdal(Håvard Johannes Risnes 90) – Benjamin Dåvang(Jonathan Høyland 71) – Sondre Gyland

Bilde Erlend Oskar Risnes og Sondre Gyland