Home>Nyhet>Snøkanon stjålet på Fidjeland
Et bilde som inneholder utendørs, snø, skisport, vinter Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Snøkanon stjålet på Fidjeland

Fredag kveld oppdaget Torbjørn Tjensvold, da de holdt på å klargjøre for sesongstart, at en snøkanon var stjålet fra anlegget til Fidjeland Skitrekk. Saken kommer til å bli politianmeldt, sier Tjensvold.

  • Det er en såkalt lanse som er blitt frastjålet. Vi har 27 kanoner av dette slaget, som brukes når bakken skal snølegges, sier Tjensvold.

Svært irriterende, siden de måtte dra til Stavanger lørdag for å anskaffe en ny, til omkring 25.000 kroner. Tjensvold har aldri opplevd noe lignende på de 25 årene han har drevet med snøproduksjon, at utstyr er blitt borte.

Både Fidjeland og de andre skitrekkene holder for tiden på med klargjøring av utstyr før oppstart av snøproduksjon. Fidjeland har 27 kanoner klar til start når det blir kaldt nok. Det tar 15 minutter å sette hele anlegget i gang når alt er klart, sier Tjensvold.

Foto: En snøkanon av dette slaget, se bilde, er blitt frastjålet på Fidjeland. Det ble oppdaget under klargjøringen.