Home>Front>Snøproduksjon delvis startet
Et bilde som inneholder utendørs, skisport, snø, lett Automatisk generert beskrivelse
Front

Snøproduksjon delvis startet

Sirdal Skisenter startet lørdag snøproduksjonen i Tjørhomfjellet. Fidjeland Skitrekk og Ådneram Skitrekk, sammen med Bjørnestad Skisenter, har utsatt starten på grunn av høy luftfuktighet og mildere vær på toppen av skitrekkene.

Alle eierne av alpinanleggene er takknemlige for at strømprisen nå er redusert fra 50 øre til 25 øre pr kWh. Ånen Ådneram ved Ådneram Skitrekk minner imidlertid på at strømprisen var den samme, 25 øre pr kWh, da snøproduksjonen foregikk i november/desember i fjor.

  • Redusert strømpris betyr en besparelse på 200.000 kroner i et driftsår. Det er vi svært takknemlige for, sier Eirik W. Henningsen, daglig leder for Sirdal Skisenter til Sirdalmedia.

Dette gjelder for både Tjørhomfjellet, Ålsheia og Sirdal Resort. Henningsen har nå 32 årsverk engasjert, sommer som vinter.

Besparelsen kommer godt med, for Skisenteret har kjøpt et nytt evakueringssystem til stolheisen til 320.000 kroner.

  • Kravet fra myndighetene er at alle i stolheisen skal være evakuert innen to timer. Dette er en oppgradering og forbedring av utstyret. Vi er utsatt for vær og vind og da er det viktig å ha alt utstyret godkjent, sier Henningsen.

Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skitrekk har lite strømforbruk ved snøproduksjon. Vannet kommer ovenfra og 27 kanoner fordeler snøen når de kommer i gang.

Ånen Ådneram ved Ådneram Skitrekk er fornøyd med lav strømpris, men han minner om at nettleien holder seg stabil. Nettleien starter med det samme strømmen slås på.

Annonse

Livar Gaukås ved Bjørnestad Skisenter mener redusert strømpris hjelper på. I sommer har skisenteret utbedret heistraseen, jevnet ut en bratt kul i bakken og laget skibånd for barn. Gaukås er klar til å sette i gang snøproduksjon når kulden kommer for en stabil periode.

Foto: Snøkanonene gikk for fullt på toppen av stolheisen i natt.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, sky, snø

Automatisk generert beskrivelse

Denne kraftige viftemaskinen spyr ut mye snø pr. time.