Home>Front>Utvider hytteutleieparken
Et bilde som inneholder utendørs, person, klær, Menneskeansikt Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Utvider hytteutleieparken

Turister har alltid vært et viktig levebrød for Haugen Hytteutleie & Camping på Haugen på Sinnes. Jørgen Haugen startet med campingvogner i 1971 og fortsatte med hytteutleie fra 1982. I tillegg drev han med løypekjøring.

Nå er det sønnen Åge som har overtatt denne næringsvirksomheten. Skjønt Sirdal kommune betegner ikke dette som næring, så de er kastet ut av den delen som får billig næringsstrøm, selv om de driver med «varme senger» i stort monn.

  • Vi har bygget opp antall hytter for utleie forsiktig gjennom årene og utvider nå fra 15 til 18 hytter. Som tømmermann bygger jeg de tre siste hyttene selv, forteller Åge Haugen, innehaver av Haugen Hytteutleie & Camping, til Sirdalmedia.

De nye hyttene er på 50 kvadratmeter i grunnflate sammen med en hems. Det er innlagt vann, toalett og strøm, som i alle hyttene. Parkering like i nærheten.

Foto: Åge Haugen foran de tre nye hyttene.

Et bilde som inneholder utendørs, gress, tre, Flyfoto

Automatisk generert beskrivelse

Oversiktsbilde av Haugen hytteutleie og camping.

Det eneste som mangler nå er mer strøm. Åge har klargjort grøftene hvor strømkablene skal ligge, men venter på Glitre som skal koble til mer strøm i trafoen. Da kan han ferdiggjøre hyttene.

Annonse

Han har 60 campingvogner stående fast på helårsbasis, så kommer det ti ekstra på vinterstid. I vintersesongen er det helst utleie av hytter i helger og romjul, vinterferie og påske.

Sommerstid er det gjester daglig, med juli og august som de beste måneder. Da er det mange besøkende fra utlandet, som gjerne tar dagstur til Kjerag og Lysefjorden. Haugen er da et godt utgangspunkt.

Åge håper å sluttføre mesteparten av innredningen i hyttene, før vintersesongen starter. Da er det løypekjøring som venter fram til og med påsketider. Turistene sysselsetter Haugenfamilien med sine satsinger på «varme senger», campingvognutleie og preparering av skiløyper. Så kanskje kan det bli billig næringsstrøm for de 88 «varme sengene» som Åge kan tilby turistene.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, sky, grunn

Automatisk generert beskrivelse

Her ses en del av hyttene på Haugen.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, hus, konstruksjon

Automatisk generert beskrivelse

Resepsjon og kafe med kiosk på Haugen.