Home>Front>Begredelig vær
Et bilde som inneholder utendørs, tre, vinter, frost Automatisk generert beskrivelse
Front

Begredelig vær

For et begredelig vær. Snøen forsvinner sakte og sikkert etter all nedbøren de to siste dager. Alle tre alpinanleggene i Øvre Sirdal har vært stengt i helgen på grunn av dårlig vær og lite turister.

Ved 20-tiden lørdag kom det en del snø og is sammen med mye vann på fylkesvei 450 eller Hunnedalsveien. Ifølge trafikkvarslingene var det flom og overvann på veien.

  • Gravemaskin og brøytebil ble sendt til stedet for å rydde opp, slik at ikke vann hopet seg opp på veien, forteller Per Magne Hindersland, byggeleder i Agder Fylkeskommune, til Sirdalmedia.

Det var Solveig Marie og Tom Ådneram fra Ådneram som varslet om problemene på veien, da de kom kjørende opp mot Sirdal, mellom Hunnevatn og Lortabu. Da Solveig ringte 175 var det fullt kaos der på grunn av alle hendelser på Vestlandet.

Søndag morgen skrev Hanne Elisabeth Nedland på Facebook at det var isras mellom tunellene fra Tonstad på fylkesvei 42. Kjør forsiktig folkens. Hun meldte fra til 175.

Hindersland forteller at de hadde en ryddeaksjon der før helgen. Da ble det brukt gevær for å skyte ned de verste isblokkene i dette området. Han har ikke mottatt noen alvorlige meldinger om ras i helgen.

I løpet av de siste 24 timer er det registrert 40,5 mm nedbør ved målestasjonen på Sinnes. Temperaturen søndag er tre grader. Regnet vil avta utover kvelden, men det er også ventet noe nedbør mandag og tirsdag. Deretter skal det bli minusgrader, viser dagens utsikter fra Yr.

Annonse

Foto: Ikke mye igjen av skiløypa på Haugen. Nå er grusen begynt å komme fram.

Et bilde som inneholder vinter, utendørs, grunn, snø

Automatisk generert beskrivelse

Foto: Solveig Marie Ådneram har tatt bildene som vi bruker i denne reportasjen fra Hunnedalsveien. Vann, snø og isklumper lå på veien.

Et bilde som inneholder vei, utendørs, natt, infrastruktur

Automatisk generert beskrivelse