Home>Nyhet>Eierskifte på Kvæven kafe i dag
Et bilde som inneholder person, klær, Kokekar og bakeutstyr, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

Eierskifte på Kvæven kafe i dag

Sirdal Invest ved Øystein Tjørhom har i dag overtatt kafedriften fra Kvæven Kafe og Catering ved Rune Aasteinsen Søiland. Overtakelsen kom litt brått på, men Øystein Tjørhom regner ikke med å åpne før 27. desember med en enkel kafedrift.

Tjørhom kjøpte tidligere i høst aksjene i selskapet Sirdal Safari & Adventures av Per Øyvind Grimsby. Dette betyr at han overtar som leier og driver av Sirdal Fjellmuseum og Kvæven-området.

I denne selskapsovertakelsen var det også en leieavtale med Kvæven Kafe og Catering. Den avtale sa Tjørhom opp med seks måneders oppsigelse slik at han skulle drifte kafeen fra 1. juni.

I mellomtiden er partene blitt enige om en tidligere overdragelse og Rune Aasteinsen Søiland hadde sitt siste oppdrag med servering av julegrøt da tenning av julegrana fant sted på Kvæven tirsdag. Ingen av partene vil røpe kjøpesummen for alt inventer som Sirdal Invest overtar.

  • Denne overtakelsen kom litt brått på, men jeg får bruke tiden godt fram til 27. desember når vi åpner lokalene igjen for kafedrift, sier Øystein Tjørhom.
  • Jeg ser at det er mange spennende utfordringer med å få være med å utvikle Kvæven-området, som overnattings- og spisested og treffpunkt for turister og fastboende, uttalte Tjørhom tidligere i høst til Sirdalmedia.
  • Utstillingslokalene som har villreinsutstilling for tiden, bør også være et satsingsområde. Om det blir guidede turer er ikke avgjort.

Tjørhom har en del ideer og forslag som det jobbes med. Per Øyvind Grimsby startet selskapet i 2021, sammen med Roald Klungland. Sistnevnte ble kjøpt ut for ett år siden og nå er det Grimsby som selger sine aksjer, 100 prosent, til Tjørhom.

Foto: Rune Aasteinsen Søiland hadde sin siste arbeidsdag på Kvæven tirsdag kveld.

Annonse

Et bilde som inneholder Menneskeansikt, person, mann, Kinn

Automatisk generert beskrivelse

Øystein Tjørhom har overtatt kafedriften på Kvæven.