Home>Arkiv>Hunnedalsveien åpner 22. desember
Et bilde som inneholder utendørs, himmel, tre, snø Automatisk generert beskrivelse
Arkiv

Hunnedalsveien åpner 22. desember

Fylkesvei 450/Hunnedalsveien vil ikke bli åpnet for vanlig trafikk igjen før 22. desember etter steinraset i Røyrdalen, opplyser Stian Sele, byggeleder i Rogaland fylkeskommune, til Sirdalmedia.

Onsdag morgen 22. november falt noen store steinblokker ned på Hunnedalsveien, etter at det hadde blitt sprengt i steinbruddet til Norsk Stein i løpet av tirsdagen. Ulykken skjedde i Røyrdalen, mellom Oltedal og Dirdal.

Siden den dagen har veien vært stengt og skiltet for omkjøring via anleggsveien gjennom steinbruddet til Norsk Stein.

Sele opplyser at det er kjørt bort 7.000 tonn med stein fra området hvor raset gikk. Nå pågår det fjellsikring. Ikke den letteste jobben vinterstid med sikring. Et tungt arbeid som Risa maskinentreprenør utfører.

Omkjøringen har fungert greit og Risa har 24/7 vakt. Først for å passe på tunnelen, som ikke er sikret med telefon eller sikkerhetsutstyr. Dernest passer Risa på som brannvakt og fjerner istapper i tunnelen to ganger i døgnet. Dette gjøres siden det ikke er en frostsikker tunnel.

Fjellskråningen må renses og sikres for steiner, før fylkesveien er klar for åpning igjen. Nå har de kjørt bort stein og ryddet i to uker, men Sele sier det vil ta ytterligere to uker før veien er kjørbar igjen.

Annonse

Foto: Fylkesvei 450/Hunnedalsveien er stengt i Røyrdalen. På bilde kan du skimte store steiner på veien til venstre for skiltingen.

Et bilde som inneholder kart, tekst, atlas

Automatisk generert beskrivelse

Anleggsveien går parallelt med fylkesvei 450 i Røyrdalen.