Home>Front>Hvit jul og over 60 cm snø
Front

Hvit jul og over 60 cm snø

I helgen regnet all snøen bort i Øvre Sirdal. Tirsdag snudde det imidlertid igjen til minusgrader og snøvær. Bare på de to siste døgn er det kommet over 60 cm med snø. Halvparten er kommet siden i morges.

  • Foreløpig klarer vi å holde fylkesveiene åpne, men kommer den vinden som er meldt, 29 – 30 m/s, er det grunn til bekymring og fare for stengte veier, sier Per Magne Hindersland, byggeleder ved Agder Fylkeskommune, til Sirdalmedia torsdag ettermiddag.

Ifølge meldingene fra Yr vil vinden avta utpå fredag formiddag. Det vil også komme noen snøbyger på fredag, før været roer seg. Det skal blåse mest i tiden fra klokka 1800 – 2000 torsdag kveld. Foreløpig er det julestemning og lite vind i Sirdal.

Foto: Risa kjørte med to brøytebiler fra fylkesgrensen til GP-krysset i de verste snøbygene.

Et bilde som inneholder snø, vinter, utendørs, klær

Automatisk generert beskrivelse

Mye snø å brøyte når du kommer til hytten i Sirdal. Ingbjørg Knutsen har en strevsom jobb.

Thor Jostein Bjunes, som brøyter på hyttefeltene til Sinneshyttå, forteller at snøen som har kommet er tung og til dels bløt. Han opplyser også at det er glatt underlag under snøen enkelte plasser. Derfor må en kjøre forsiktig.

Da Hindersland hadde vært på befaring på fylkesvei 450, var det gode forhold. På vei hjemover regnet det på Tonstad og Gyland.

Annonse

Et bilde som inneholder tre, utendørs, vinter, frost

Automatisk generert beskrivelse

Hvit jul og flott stemning med all snøen som er kommet de siste dagene i Sirdal.