Home>Nyhet>Ikke skru av hovedsikringen
Et bilde som inneholder person, klær, vegg, Menneskeansikt Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Ikke skru av hovedsikringen

Glitre Nett har sendt ut informasjon til hytteeierne om at de ikke må skru av hovedsikringen når du reiser fra hytta.

Mange hytteeiere kobler fra hele det elektriske anlegget ved å skru av hovedsikringen når de forlater hytta, enten det er for noen uker eller måneder. Men med den nye strømmåleren er det en smartere måte å gjøre det på. Nå skal du ikke lenger skru av hovedsikringen, men trykke på bryteren på selve måleren.

Når hovedsikringen blir skrudd av, så mister Glitre Nett kontakt med strømmåleren. Da vil forbrukeren bli fakturert for et beregnet strømforbruk. Glitre vil heller ikke kunne se eventuelle avbrudd og jordfeil.

Dersom du bruker målerens bryter, vil den fortsatt kommunisere med nettselskapets radionettverk. Energiforbruket forblir 0. Du kan altså skru av strømmen uten å ta hovedsikringen. Da får du en mer nøyaktig faktura, da det ikke beregnes forbruk i perioden.

Brukerveiledning

Glitre har laget en brukerveiledning til deg som ønsker å skru av strømmen. Her er henvisningen fra Glitre Nett:

Annonse

Brukerveiledningen kan du finne på vår nettside her