Home>Nyhet>Kald november
Et bilde som inneholder utendørs, snø, himmel, vinter Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Kald november

Statistikken for været i november, viser at det har vært en uvanlig kald måned. Gjennomsnitts-temperaturen var minus 2,1 grader, mot normalt 0,6 plussgrader. Det er 2,7 grader kaldere enn normalt.

Kaldest var det 17. november ved værstasjonen på Sinnes, med minus 15,6 grader. Varmest var det i begynnelsen av måneden med 6,8 plussgrader 6. november. Fredag morgen viser målingene 16 minusgrader. Tallene for Tonstad var ikke tilgjengelige i morges.

Kulden har medført lite nedbør. Totalt 128,5 mm mot normalt 183 mm på Sinnes. For Tonstad viser det 140 mm mot normalt 231 mm. Våteste døgn på Sinnes var 23. november med 36,5 mm, mens Tonstad målte 42,7 mm samme dag. Totalt 13 døgn med nedbør.

I løpet av måneden har det vært noen dager med sterke vindkast. Kraftigste vindkast var 2. november med 22,5 m/s.

Kuldeperioden i november har vært til gode for de som produserer snø til sine alpinanlegg spesielt. I år blir det rekordtidlig sesongåpning 2. desember for Fidjeland Skitrekk, så vil de andre skianleggene følge etter de kommende helger.

Foto: Her ser vi de store snømengder som er produsert ved Fidjeland Skitrekk.

Annonse

Et bilde som inneholder line, Plottdiagram, skjermbilde, Font

Automatisk generert beskrivelse

Utsnitt av temperaturstatistikken på Sinnes i november.