Home>Front>Massevis av snø og åpne veier
Et bilde som inneholder utendørs, snø, skinne, vinter Automatisk generert beskrivelse
Front

Massevis av snø og åpne veier

Hunnedalsveien eller fylkesvei 450 åpnet klokka 1400 i ettermiddag etter å ha vært stengt i 20 timer på grunn av uvær. Vindkastene ble for sterke i går kveld sammen med snøbyger, til at sikten var forsvarlig for brøytesjåførene.

Nå er veien ryddet og klar for juletrafikk. I jule- og nyttårshelgen er det ventet omkring 30.000 turister til hyttene i Øvre Sirdal.

Nå er det kommet massevis av snø, spesielt det siste døgnet. Målestasjonen på Sinnes viser snødybde på 55 centimeter. Det var en tung og bløt snø som kom torsdag og den har nok sunket noe sammen de siste timene. De siste 24 timene kom det 54,9 mm med snø, forteller målestasjonen.

Foto: Flotte løyper venter juleturistene.

Et bilde som inneholder gull, gul, stjerne

Automatisk generert beskrivelse

Vinden og snøbygene skapte spennende motiver torsdagskvelden.

I morges var det åtte minusgrader på Sinnes. Klart vær og blå himmel. Drømmevær for julen. Lørdag er det meldt ti minusgrader og litt sol. Julaften meldes det mer snø med 20 mm. Onsdag 27. desember er det fullmåne.

Annonse

I dag fredag, er det vintersolverv. Det betyr at «sola snur» klokka 0427. Dagene blir lysere fram til sommersolverv, som er 20. juni 2024. Vintersolverv er den korteste dagen i året. Dagene blir i gjennomsnitt 3 minutter og 20 sekunder lengre per døgn. I tiden like etter vintersolverv øker mengden dagslys forsiktig, men i mars – omkring vårjevndøgn – får vi fem minutter ekstra dagslys hver dag.

Et bilde som inneholder stearinlys, innendørs, jul, juletre

Automatisk generert beskrivelse

Snø på vinduene etter uværet, soloppgang og julepyntet innendørs. Kan du ha bedre julestemning ?

Nå er det gode forhold i alpinbakkene, for de som ønsker å benytte seg av det tilbudet. Sirdalsløyper melder at løypene er best på veiunderlag. I terrenget er det ikke like lett å komme fram med de tunge tråkkemaskinene. Nå er det kjørt løyper fra Solheim, Flesebekk til Donsen. Fra Sinnes via Haugen og Kvæven til Deg sammen med Hønedalen. Mannskapene må se forholdene an, på grunn av steiner og annet som stikker opp i terrenget.

De flotte forholdene etter at vindkastene og snøbygene har lagt seg, frister til å bruke fotoapparatet, både utendørs som innendørs, med fine julemotiver.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, vinter, snø

Automatisk generert beskrivelse

Snøen henger flott på trærne etter et urolig døgn med mye vind og snøbyger.