Home>Arkiv>Skiløyper og tre alpinanlegg klar
Et bilde som inneholder utendørs, himmel, sky, snø Automatisk generert beskrivelse
Arkiv

Skiløyper og tre alpinanlegg klar

Sirdalsløyper melder at skiløyper er klar for bruk til helgen. I tillegg vil alle tre alpinanlegg, Tjørhomfjellet, Fidjeland og Ådneram, være åpne for publikum. Været er i endring, det er meldt 2 – 5 minusgrader, men sterk vind fra øst med 8 – 9 m/s sammen med noen sterke vindkast.

Sirdalsløyper melder at det ikke er mye snø, men fine forhold for ski i førjulstiden, helst på anleggsveier/turveier, men ikke i terrenget. Litt snødryss, fra sju til 15 centimeter. Best forhold har løypa fra Kvæven til Deg. Det finns klassisk spor på hver side og trasè for skøyting i midten.

Mellom Kvæven og Haugen kan det stikke opp litt tuster, og kanskje litt grus. Her er det et klassisk spor, det samme langs veien i Hønedalen, men noe mer ujevnt. Haugen – Sinnes/Nesset er grei, men fare for litt grus.

Fidjeland Skitrekk åpnet anlegget sist helg, både hovedtrekk og barnetrekk. Fjellheisen er ikke klar enda. Det samme gjelder for Ådneram Skitrekk, som har hovedtrekk, barnetrekk og taubane klar. Fjelltrekket må prepareres før det blir klar for bruk.

Stolheisen ved Sirdal Skisenter åpner også på lørdag. Der er det solgt 1.339 sesongkort. I Ålsheia og Hulderheimen produseres det snø fremdeles og det er ikke sagt noen dato for åpning av disse anleggene.

Foto: Alpinbakken i Ådneram gjennomgår den siste finpussen før åpning lørdag.

Annonse