Home>Front>Stor aktivitet i løypene og kaos på Fv 450
Et bilde som inneholder person, snø, utendørs, skiheis Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Stor aktivitet i løypene og kaos på Fv 450

2. juledag var det stor utfartstrang etter to dager med innevær. I skiløypene, i alpinbakkene og på veiene var det stor trafikk. Det var staking og skøyting, noen på sykkel for å trimme hunden og i alpinbakkene var det «Sitski», brett og tradisjonelle slalåmski. Aktiviteten var stor i Øvre Sirdal blant turistene.

På Kvæven traff vi en del skientusiaster som var ute med sine «bortoverski». Odd Geir Aarrestad og Kjell Dale var ute for å trene staking til årets høydepunkt i 2024. Delta i Marcialonga i Italia siste helgen i januar. Tirsdag var det ypperlige forhold for det.

Foto: Iver og faren Torgrim Reitan har funnet rytmen ved å komme seg oppi stolheisen med «Sitski»-kjelken.

Et bilde som inneholder person, utendørs, klær, skisport

Automatisk generert beskrivelse

Odd Geir Aarrestad og Kjell Dale trener med staking til Marcialonga-rennet i Italia.

På gang- og sykkelstien ved Haugen, traff vi Sandnes-paret, Barbro og Kåre Svaboe, hytte i Sinneslia, på sykkel, Mountain Bike med piggdekk. De var på treningstur med sønnen sin sibirske huskyhund, «Kipper». Sønnen Alexander var hjemme på jobb, derfor måtte de ta ansvar og trene hunden. En mil til dagen med trening trenger den. De trives med fjell, ski og sykkel, en god kombinasjon.

Et bilde som inneholder utendørs, hjul, person, transport

Automatisk generert beskrivelse

Barbo og Kåre Svaboe på sykkeltur med hunden «Kipper».

Annonse

Ved stolheisen i Tjørhomfjellet treffer vi 17-åringen, Iver Reitan, som kjører «sitski» sammen med sin far, Torgrim. Den sporten har de holdt på med i 13 år.

  • Kjempekjekt å sitte i kjelken med en ski, som far styrer i alpinbakkene, sier Iver og legger til at han også driver med staking og piggkjelke. Han har sesongkort i Tjørhomfjellet, mens faren kjører fritt som ledsager.

Et bilde som inneholder skiheis, transport, utendørs, snø

Automatisk generert beskrivelse

Mange besøkende i stolheisen 2.juledag.

2. juledag er første dagen alle trekkene er åpne, fra Ådneram, Fidjeland, Ålsheia til Tjørhomfjellet. Sirdal Skisenter måtte stenge julaften på grunn av ising av stolheisen, mens det 1. juledag var dårlig vær med vindhastighet på 37 m/s på toppen av stolheisen.

Et bilde som inneholder utendørs, kjøretøy, Landkjøretøy, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Tendenser til kaos og kø når en bil stoppet på Hunnedalsveien. Foto: Tipser.

Fra Hunnedalsveien var det kaos i perioder, forteller en tipser til Sirdalmedia. I snøbygene gikk trafikken seint. En del biler er ikke riktig «skodd» for dette vinterføret med snø og glatte veier. Noen sklir utfor med bilen. Ikke alvorlig, men nok til å skaffe litt trafikkork. Bilene er heller ikke lette å se, når de er helt tildekket bak med snø. Spesielt bremselyset bør førerne være obs på å holde reine for snø.

Onsdag og torsdag meldes en ny bølge med kraftige vindkast og snøbyger. Ifølge yr starter det onsdag ettermiddag, der vindkastene øker fra 17 til 25 m/s.

Det fortsetter hele torsdag med vind fra aust og snøbyger.

Et bilde som inneholder kart, tekst, atlas, skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Sirdalsløyper og Ånen Ådneram har kjørt opp løyper.

Et bilde som inneholder utendørs, person, skisport, snø

Automatisk generert beskrivelse

To spreke fra Figgjo og Sirdal Skilag på treningstur ved Kvæven.