Home>Front>Tøff redningsaksjon ved Kjerag
Et bilde som inneholder tekst, skilt, dør, konstruksjon Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

Tøff redningsaksjon ved Kjerag

Et redningshelikopter av typen, SAR Queen, gjennomførte i formiddag en dramatisk redningsaksjon ved Nødbua (870 meter over havet) på veien til Kjerag. Politiet fikk i morges ved 6-tiden melding fra en utlending at han var værfast.

Sterke snøbyger og vindkast mellom 20 og 30 m/s, fra nordvest, gjorde ikke flyforholdene og sikten bedre.

Værmeldingene var ikke de beste da maskinen dro innover Lysefjorden. Mellom to snøbyger, klarte mannskapet å heise ned en redningsmann ved Nødbua. Det var ikke lett å heise for det blåste kraftig med mye turbulens i området.

Foto: Nødbua ligger på veien inn til Kjerag.

Et bilde som inneholder luftfartøy, transport, himmel, Helikopterrotor

Automatisk generert beskrivelse

Redningshelikopteret hadde en tøff redningsaksjon, med heising i turbulente forhold.

I snaut 3.000 fots høyde måtte redningshelikopteret forlate stedet på grunn av en snøbyge. Maskinen kom tilbake da det lettet litt og fikk heist begge ombord.

Annonse

Vi snakket med mannskapet og det var minst 25 m/s da heisoperasjonen foregikk og det var kraftig turbulens nær fjellet. Mannskapet merket det godt i den 15 tonn tunge maskinen.

Redningsleder Owe Frøland forteller til Sirdalmedia at denne redningsaksjonen var en stor værutfordring, med sterk vind og snøbyger.

Frivillige mannskaper var varslet på morgenkvisten, hvis det skulle vise seg at helikopteret ikke kunne lande. Denne gangen slapp de en strevsom tur til Kjerag i nordvest og snøbyger. Den værfaste var fra Sør-Europa og i alderen snaut 30 år gammel. Ingen kan si hvor vedkommende startet turen til Kjerag for noen dager siden. Før han ba om hjelp hadde vedkommende oppholdt seg i Nødbua noen dager.

Et bilde som inneholder utendørs, sky, himmel, vandring

Automatisk generert beskrivelse

Nødbua ligger mellom Kjerag og Øygardstøl.