Home>Front>Fortsatt stengt og kolonnekjøring
Et bilde som inneholder utendørs, snø, himmel, vinter Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Fortsatt stengt og kolonnekjøring

Hunnedalsveien er fortsatt stengt på grunn av uvær. På fylkesvei 450 fra Suleskard til Fidjeland er det fortsatt kolonnekjøring. Snøfokk og kraftige vindkast er årsaken.

  • Med de kraftige vindkastene og snøfokk tror vi ikke det blir noen endring av kjøreforholdene i løpet av tirsdagen, sier Per Magne Hindersland, byggeleder i Agder Fylkeskommune, til Sirdalmedia.
  • Sånn som værutsiktene er i Øvre Sirdal, er det lite trolig at Hunnedalsveien blir åpnet før torsdag. Vinden holder seg stabil og sikten er heller dårlig. Kjøreforholdene er krevende.

Arkivfoto: Kraftige vindkast og snøfokk gjør sikten og kjøreforholdene vanskelige på fylkesvei 450.

Per Magne Hindersland i Agder Fylkeskommune tror ikke Hunnedalsveien blir åpen før torsdag, slik værmeldingene er nå.

Kolonnekjøringen opprettholdes fra Suleskard til Fidjeland, fordi brøytebilsjåførene føler sikkerheten er bedre når en vet at det ikke kommer møtende trafikk. På denne strekningen fokker snøen seg lett i fenner.

Nå er det minus ni grader i Sinnes-området. I morges var det vindkast på 27,1 meter pr sekund. Vinden skal øke på utover kvelden til cirka 32 m/s. Natt til onsdag vil vindkastene ved 4-tiden komme opp i 37 m/s, ifølge meldingene fra Yr. Det betyr at det skal øke fra liten kuling til sterk kuling.

Utsiktene for at vinden skal dempe seg, vil ikke skje før seint onsdag kveld. Torsdag ser det bedre ut ifølge værmeldingene. Da roer vinden seg, men da kommer kuldebølgen.

Annonse

Torsdag er det meldt minus 17 grader. I helgen skal det være 21-22 minusgrader og solskinn.

Etter å ha kjørt fra Sinnes til Stavanger i formiddag, var det isete og glatt føre fra Sinnes til Lindeland. Så var det mer skiftende på fylkesvei 42 fram til fylkesgrensen ved Tverråna. Derfra hadde veivesenet saltet fylkesveien og det var bar asfalt til Stavanger, men sterk vind.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, kjøretøy, Landkjøretøy

Automatisk generert beskrivelse

Arkivfoto: Brøytemannskapene kjører jevnlig fylkesvei 450 for å holde unna de verste fenner.