Home>Nyhet>Frosne rør i kulde og vind
Et bilde som inneholder person, klær, utendørs, Refleksklær Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

Frosne rør i kulde og vind

Med den kraftige vinden og ekstreme kulden (26,9 minus på Sinnes lørdag), blir det problemer med frosne vannrør. Telefonen til Sveinung Stuhaug hos Modalsli Rør går helt varm. Det ringes etter hjelp fra Hidra i Flekkefjord til Ådneram i Sirdal.

Uten god isolering eller varmekabler, har det lett for at vannrør kan fryse, når det blir sånt ekstremt vær med mye og sterk vind sammen med lave temperaturer ned til omkring 25 minusgrader.

  • Fra onsdag har pågangen fra kundene vært stor, det gjelder både hus og hytter som har fått problemer med frosne rør. Vi jobber for fullt hver dag og noen får også hjelp i helgen, sier Stuhaug, spesielt bolighus som er helt uten vanntilførsel blir prioritert. På Myraleite har bedriften jobbet hele fredagskvelden og lørdag. Tiningen går helst seint, for der er det ikke varmekabler. Ved 14.30-tiden lørdag ble det gjennombrudd.
  • Vi hjelper og jobber så godt vi kan. Alle skal få hjelp, men vi følger listen nedover på alle som har ringt oss.

Foto: Joar Vetle og Sindre Kongevold fra Gyland kom igjennom lørdag ettermiddag,

Et bilde som inneholder person, klær, utendørs, grunn

Automatisk generert beskrivelse

Joar Vetle Kongevold sjekker isoleringen i kummen.

I dag er reglene at vannrør skal legges på 1,5 meter for at det skal være frostfritt. Når termometeret kryper nedover til 25 minusgrader, får du liten hjelp fra naturkreftene. Snø over bakkene hjelper også lite.

De som ikke er hjemme i boligen eller på hytta denne helgen, bør sjekke om det er vann inn til hus eller hytte. Rørleggerne bruker varmt vann inn i rørene som er frosne, så er det frostlengden som avgjør hvor fort det går før det løsner opp.

Annonse

Sirdal kommune hadde i dette tilfellet på Myraleite isolert sin kum og rør meget bra. Der var det ikke noen fare.

Et bilde som inneholder Manuell arbeider, utendørs, grunn, fløyte

Automatisk generert beskrivelse

Joar Vetle Kongevold er nede i kummen og sjekker isoleringen.