Home>Front>Fyrverkeri i vindkast og snøfokk
Et bilde som inneholder Nyttårsaften, Nyttår, Nyttårsdag, stjerneskudd Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

Fyrverkeri i vindkast og snøfokk

Uværet med snøfokk og kraftige vindkast, opptil 28 – 30 m/s, slo til som meldt i Øvre Sirdal. Men turistene startet tidlig med raketter og fyrverkeri, fra tidlig ettermiddag fram til midnatt. Mange startet allerede lørdagskvelden.

Fagfolkene advarer mot bruk av fyrverkeri i den sterke vinden. Det er ikke meldt om noen uhell så langt på nyttårsaften.

Det dårlige været nyttårshelgen har lagt en demper på feiringen og oppskytingen av raketter. Målestasjonen på Sinnes viser at det var et vindkast på hele 28,4 m/s mellom klokka 20 – 21 søndagskvelden. Temperaturen har denne kvelden holdt seg på omkring fem minusgrader.

Et bilde som inneholder Nyttårsaften, fyrverkeri, Nyttårsdag, Nyttår

Automatisk generert beskrivelse

1. nyttårsdag, eller mandag, er det meldt samme værtype. Liten kuling fra øst hele dagen og det må regnes med kraftige vindkast opptil 30 m/s. Det er meldt små snømengder, snaut 3 mm. Men det er løssnøen som er årsaken til snøfokk og den dårlige sikten. Kjøreforholdene blir krevende, enten Hunnedalsveien blir åpnet, eller om du må kjøre via Tonstad og fylkesvei 42 til Helleland og E 39.

Et bilde som inneholder Nyttårsaften, fyrverkeri, Nyttårsdag, Nyttår

Automatisk generert beskrivelse