Home>Front>Hunnedalsveien åpen igjen
Et bilde som inneholder utendørs, snø, bakke, frost Automatisk generert beskrivelse
Front

Hunnedalsveien åpen igjen

Etter seks dager med stengt fylkesvei 450, fra Øvstabø-bommen til Gravassryggen, er Hunnedalsveien åpen igjen. Mye snø, sammen med mildvær, vind og fare for snøskred, var årsaken til stengingen.

Personer fra Rogaland Fylkeskommune var oppe i helikopter i formiddag for å sjekke forholdene på fylkesvei 450, sammen med fylkesvei 503 til Byrkjedal – Veen. Geolog var med på befaringen.

Byggeleder Stian Sele sier til Sirdalmedia at snøen er sterkt redusert på disse seks dagene. Forholdene ser fine ut og det er nokså bar asfalt opp til Agders fylkesgrense.

Arkivfoto: Bommen ved Gravassryggen er nå fjernet og veien er åpne for fri ferdsel.

Et bilde som inneholder snø, transport, utendørs, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Arkivfoto: Sigmundsen Transports snøfreser kjørte fylkesvei 450 fra Gravassryggen til fylkesgrensen onsdag.

Sigmundsen Transport var onsdag inne på fylkesvei 450 og rensket opp på veien med snøfreser. – Lite ras å se på strekningen fra Gravassryggen til fylkesgrensen, opplyser Per Magne Hindersland, byggeleder i Agder fylkeskommune.

Annonse

Torsdag ble det brukt høvel for å redusere snøsålen som hadde lagt seg på veien. Hindersland mener forholdene vil være gode når veien åpner igjen.

Dette året har fylkesvei 450 vært stengt i hele ni døgn, fordelt på to etapper, fra Øvstabø-bommen til Grasvassryggen. Først var det nyttårshelgen og nå de seks siste døgn, hvor det har vært jo-jo-vær med mildt, vind og kuldegrader og stor fare for snøskred.

Et bilde som inneholder transport, hjul, himmel, dekk

Automatisk generert beskrivelse

Arkivfoto: Torsdag ble høvelen benyttet til å skrape noe av vintersålen, med snø og is.