Home>Front>Hunnedalsveien stengt til mandag kl 1200
Et bilde som inneholder utendørs, snø, tre, kjøretøy Automatisk generert beskrivelse
Front

Hunnedalsveien stengt til mandag kl 1200

Stor rasfare sammen med forventet mildvær i helgen, gjør at Hunnedalsveien eller fylkesvei 450 blir stengt til mandag klokka 1200, opplyser Stian Sele, byggeleder i Rogaland Fylkeskommune, til Sirdalmedia.

  • Fylkeskommunen har hatt oppe en geolog fredag formiddag og sett på forholdene. Vedkommende kan ikke anbefale å åpne fylkesveien fra Øvstabø-bommen til Gravassryggen. Det skyldes stor fare for snøskred, spesielt nå etter meldingene om mildvær og regn fra Meteorologisk Institutt.

Hunnedalsveien ble stengt fredag morgen klokka 0703. Ny befaring vil ikke bli tatt før mandag.

De siste dagene er det kommet mye snø i Hunnedalen og Øvre Sirdal. På Sinnes ble det fredag målt 80 centimeter og av dette var over 30 centimeter med ny snø. Det samme er tilfelle i Hunnedalen. Sammen med fokksnø og en del kraftige vindkast har snøen lagt seg litt ubeleilig og gitt fare for ras.

Årsaken til stengingen var brøytebilsjåførene som meldte om noen småras like ovenfor bommen på Øvstabø. Der er det svingete og veien går langs noen fjellpartier. Da geologen var til stede, tok han en befaring lenger oppover dalen også.

  • Sikkerheten kommer først, sier Sele som beklager å måtte stenge den populære veien til Hunnedalen og Øvre Sirdal.

Fredag morgen og formiddag var det krevende kjøreforhold med store snømengder som kom. Brøytemannskapene har hatt en travel periode for tiden og ved 9-tiden kjørte en brøytebil fra Netlandsnes Anlegg i Kvinlog utfor fylkesvei 486 på Lunde. De har ansvar for veistrekningen Tonstad – Omlid.

Tor Ivar Netlandsnes opplyser at bilberging var unnagjort på noen minutter, når Viking først kom til stede ved 1230-tiden. Sjåføren var litt uoppmerksom da bilen skled utfor. Ingen skader på bilen og den er nå i aksjon igjen.

Annonse

Ifølge værmeldingene fra Yr vil ikke mildværet og regnet komme til Sinnes før mandag. Lørdag og søndag vil ligge på grensen til plussgrader. Hvis regnet kommer, kan en forvente glatte veier på mandag.

Nedbør som er meldt er 11 mm lørdag, 22 mm søndag og 34 mm mandag.

Foto: Denne brøytebilen kjørte utfor fylkesvei 486 på Lunde. Foto: Tipser

Et bilde som inneholder utendørs, tekst, snø, frost

Automatisk generert beskrivelse

Målestaven til Per Magne Sinnes viser 80 centimeter snødybde.