Home>Front>Krevende kjøreforhold
Et bilde som inneholder utendørs, kjøretøy, snø, Landkjøretøy Automatisk generert beskrivelse
Front

Krevende kjøreforhold

10 – 15 centimeter påfyll av snø er kommet i Sirdal lørdag. Da er det totalt over 90 centimeter på Sinnes.

All snøen har medført krevende kjøreforhold med snøvær og jordmørkt.

Fylkesvei 450 gjennom Hunnedalen er stengt fra bommen på Øvstabø til Gravassryggen fram til mandag klokka 1200. Årsaken skyldes fare for snøras.

Mange sirdøler forventer at veien blir stengt videre på grunn av de dårlige værmeldinger for mandagen. Hvis mildværet slår til med regn, vil det sikkert gå flere småras. Geolog sjekket forholdene på fylkesvei 450 fredag og stengte veien for helga. Nå meldes det om stor snøskredfare og farevarselet er kommet på rødt nivå for søndag.

Foto: Krevende kjøreforhold på fylkesvei 450 i Øvre Sirdal.

Et bilde som inneholder tekst, utendørs, snø, skilt

Automatisk generert beskrivelse

Skilt minner bilistene på at Hunnedalsveien er stengt.

Annonse

Ifølge værmeldingene er det ventet glatte veier fra søndag kveld og mandag. Når du kommer ut mot kysten er det flomvarsel.

Været i Øvre Sirdal startet lørdag morgen med 13 minusgrader. Utpå ettermiddagen er det fem minus. Lørdag er det oransje snøskredvarsel, mens det søndag øker til rødt farevarsel.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, frost, kjøretøy

Automatisk generert beskrivelse

Brøytebilsjåfør Thor-Jostein Bjunes har krevende utfordringer med å holdene hytteveiene åpne.

Nedbøren som er varslet for søndag er 18 mm på Sinnes og det doble på Tonstad. Mandag forventes det 51 mm på Sinnes og 65 mm på Tonstad.

Sinnes vil ha kuldegrader fram til seint søndag kveld. Mandag er det ventet 1 – 2 plussgrader. Tonstad vil ha noen plussgrader på søndag og mildvær på mandag.

Brøytemannskapene som holder fylkes- og kommunale veier åpne, sammen med private mannskap i hyttefeltene, gjør en meget bra jobb i de vanskelige forholdene. Sikkerhet er det viktigste for dem.

Siden fylkesvei 450 er stengt, må alle kjøre fylkesvei 486 til Tonstad og videre på fylkesvei 42 gjennom Gyadalen til E 39 på Helleland. En tur på cirka 150 kilometer som tar omkring 2,5 time.

Kjøreforholdene forventes å bli krevende, med glatt føre på enkelte strekninger og til forskjellige tider. Rådet fra politiet og veitrafikksentralen er:

  • Kjør forsiktig.

Et bilde som inneholder kart, atlas, tekst

Automatisk generert beskrivelse

Orange farevarsel for helgen, med snøskred og glatte veier.

Et bilde som inneholder skjermbilde, tekst, line, Font

Automatisk generert beskrivelse