Home>Front>Optimisme for handel og spisesteder
Et bilde som inneholder person, klær, innendørs, butikk Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Optimisme for handel og spisesteder

Fjorårets jule- og nyttårsbesøk var rekordstort hos både butikker og spisesteder i Øvre Sirdal. Alle forteller om god handel og mange besøkende hos spisestedene. Over 30.000 turister besøkte hytter og overnattingssteder i romjulen. Omsetningen for 2023 var varierende hos flere av de store med mest omsetning.

Joker Fjellbutikken i Suleskard fikk høyest økning av omsetningen i fjor. De gikk fra 10.5 millioner kroner i 2022 til 14.4 millioner kroner netto i 2023. Det har sammenheng med ny butikk og nye lokaler.

  • Vi har fått en glimrende beliggenhet, midt i veikrysset i Suleskard hvor trafikken fra Brokke kommer østfra på fylkesvei 450, forteller Anne May Krohnfeldt Sirekrok.
  • Nå har vi fått et komplett handelssted med butikk, kafe, elbil-lading, bensin og diesel sammen med en stor parkeringsplass. Vi er kjempefornøyd og det gir også kundene tilbakemeldinger om.

Arkivoto: Perny Haugen og Anne May Krohnfeldt Sirekrok er fornøyd med utviklingen av den nye butikken.

Et bilde som inneholder person, Menneskeansikt, innendørs, klær

Automatisk generert beskrivelse

Geir Helge Tjørhoms butikk hadde en god avslutning på 2023.

Joker Sinnes som Gerd Madland og Geir Helge Tjørhom driver ved GP-rundkjøringen, fikk merke den nye butikken. Omsetningen endte på 53 millioner kroner, et par millioner kroner ned.

  • Konkurransen fra ny butikk, sammen med mindre besøk i hyttene og campingvognene, merkes når året skal gjøres opp, sier Tjørhom.

Et bilde som inneholder utendørs, person, klær, smil

Automatisk generert beskrivelse

God julihandel overrasket Edel Byberg.

Annonse

Handleriet på Sinnes åpnet i januar og i mars åpnet bakeriet Hekta. Omsetningen for de fire butikkene ble rett over 10 millioner kroner, opplyser Edel Byberg, daglig senterleder, som er fornøyd med første driftsår.

Handelen i juli var en klar nummer to etter desemberhandelen. Det overrasket, men det viser at det er mange turister som besøker Sirdal om sommeren også. I juli hadde Handleriet åpent hver dag. Til daglig er det åpent fra onsdag – søndag, men Byberg håper de kan holde åpent hver dag som i juli. Lørdag er fortsatt den beste dagen omsetningsmessig.

Et bilde som inneholder person, innendørs, klær, computer

Automatisk generert beskrivelse

Anders Berg Marcussen er fornøyd med utviklingen.

Restauranten Slottet fikk en omsetning på 18 millioner kroner i fjor, samme tall som året før. Anders Berg Marcussen, daglig leder ved Slottet, sier lørdag er den beste dagen når det gjelder besøk og omsetning. Ellers var det en glimrende romjul og nyttårshelg, forteller Marcussen.

Han kunne ønsket mer besøk på torsdag og fredag, men nå vil de sette i gang med noen arrangementer for å bedre besøket.

  • Bemanning er vår største utfordring, men det tror jeg bare vi må forholde oss til. Ny kjøkkensjef, Wojciech, begynner 1. februar. Samme dag vil også en ny restaurantsjef være på plass. Vi kunne også ønsket oss ungdommer, 16 – 18 år, som ekstrahjelp i helgene, sier Marcussen.

Et bilde som inneholder møbler, himmel, Kjøkken- og spisebord, konstruksjon

Automatisk generert beskrivelse

Lørdag er den store besøksdagen på Slottet.