Home>Front>Regn, glatt og vanskelige kjøreforhold
Et bilde som inneholder utendørs, snø, kjøretøy, Landkjøretøy Automatisk generert beskrivelse
Front

Regn, glatt og vanskelige kjøreforhold

Hjemturen fra hyttene i Øvre Sirdal via Tonstad og fylkesvei 42 og E 39 til Stavanger-regionen går tregt. I øvre delen har det snødd både lørdag og søndag. Nå nærmer det seg mer regn på hele strekningen. Det betyr glatte partier i veibanen. Det er ikke meldt om skader av noe slag.

Med all snøen som er kommet i helgen, er det målt omkring 100 centimeter snø på Sinnes. Siden det er noe tyngre snø som faller ned, krymper snøen sammen.

På fylkesvei 450 mellom Fidjeland og Ådneram, ble det ved 10-tiden meldt om to snøras. Raset gikk like nord for den siste store veiutvidelsen og rassikringen ved Ortevatnet.

Ved 13-tiden var det tendens til kø og stopp i trafikken på fylkesvei 42 opp Finnsnesbakkene fra Tonstad. Årsaken var en bil som ikke klarte å komme opp og stoppet. Strøbil ble sendt til stedet og veien ble kjørbar igjen. Det er ikke meldt om flere køer.

Foto: Mye vann ved overgangen fra fylkesvei 42 til E 39 på Helleland.

Et bilde som inneholder Landkjøretøy, kjøretøy, utendørs, bil

Automatisk generert beskrivelse

Brøytebilen på fylkesvei 42 ved Mydland,

Annonse

Veistrekningen fra Tonstad til Helleland var glatt, med islagt veibane. Forholdene ble bedre nederst i Gyadalen. Da ble det snø- og isbart, men da var det flere plasser med overvann. Et nytt problem.

Like før utkjørselen til E 39 på Helleland var det to traktorer og en brøytebil som brøytet snøen og ryddet veien for vann.

Per Magne Hindersland, byggeleder hos Agder Fylkeskommune, forteller at trafikken går tålig greit under vanskelige kjøreforhold. Nå er det mannskaper ute for å lage avstikkere for vann på fylkesveien.

Et bilde som inneholder tekst, Plottdiagram, skjermbilde, line

Automatisk generert beskrivelse

Værutsiktene for Sinnes-området kommende døgn ser ikke lovende ut.

Yr melder rødt for snøskredfare. Både værstasjonene på Sinnes og Tonstad viser til at det blir mildvær fra søndag kveld og mandag. For Tonstad meldes det 79 mm mandag, 24 mm tirsdag og 17 mm onsdag. For Sinnes er meldingene 60 mm mandag, 26 mm tirsdag og 20 mm onsdag.

Så er det stor forventning til om Hunnedalsveien åpner igjen, etter å ha vært stengt fra fredag klokka 0700 til mandag klokka 1200. Eventuell rasfare blir avgjørende når ny befaring skal gjennomføres mandag formiddag.

Et bilde som inneholder dekk, hjul, Landkjøretøy, kjøretøy

Automatisk generert beskrivelse

Søndag morgen var det blåst og snøvær.

Et bilde som inneholder utendørs, bil, kjøretøy, Landkjøretøy

Automatisk generert beskrivelse

Denne bilen kjørte ut på lørdag på samme plass som brøytebilen kjørte utfor på fredag. Foto: Tipser.