Home>Nyhet>Ski, ryggsekk, hodelykt og overnatting i telt
Et bilde som inneholder klær, person, Menneskeansikt, brannkonstabel Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Ski, ryggsekk, hodelykt og overnatting i telt

25 nye speideraspiranter var i helgen på tur i området fra Ådneram til Taumevasshytta. Ved ankomst speiderhytta fredag var det på med ski, ryggsekk og hodelykt til teltplass i Flatstøldalen.

Der ventet seks telt for overnatting. Aspirantene var fra Egersund til Rennesøy og i alderen 16 – 18 år. Mesteparten jenter. Skigrunnlaget var varierende for aspirantene. Men de fikk oppleve skiglede. Mestring på noe nytt. Og de fikk tøye grensene.

  • Er nok noen som har gnagsår etter helgen, men jeg håper alle sitter igjen med en god opplevelse, sier Ivar Anton Nøttestad, speiderleder for beredskapen Frikvarteret i Ådneram, til Sirdalmedia.

Foto: Matlaging utendørs med primus.

Et bilde som inneholder utendørs, grotte, telt, natt

Automatisk generert beskrivelse

Overnatting i telt i Flatstøldalen første natten.

Ved ankomsten fredag var det fram med primus og matlaging etter turen. Chili con carne var valget. Soveposer og annet utstyr fikk de låne ved Frilageret for de som ikke hadde alt selv.

Etter frokost lørdag bar det videre til Stavanger Turistforening sin hytte ved Taumevatn. Der fikk de utfordring med å bruke kart og kompass siden løypen ikke er kvistet enda.

Annonse

Siste natt ble det overnatting i hytta. Nøttestad sier at det er viktig for de nye å lære seg skikkelig oppførsel i turisthytter hvor de treffer mange nye mennesker.

Søndag var det hjem, 12 kilometer, til speiderhytta. Litt om veivalg og læring om snøskred underveis, blant annet med søkestang. Været var skiftende med medvind, motvind og snøbyger underveis.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, person, skisport

Automatisk generert beskrivelse

Speiderne på tur med full oppakning.

  • Ungdommene er tøffe og trenger en del utfordringer. De er stolte når de får være med på en slik helgetur, sier Nøttestad og legger til at mange speidere ser opp til dette.

Nøttestad er veldig glad for at det er god rekruttering. Mange vil være med i beredskapsgruppen. Turer som dette gjør ungdommene trygge på seg selv. Opplevelsen gjør at de lærer om nye utfordringer ved å være ute i naturen og se terrenget på nært hold, hvordan vær

og vind oppfører seg.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, vinter, frost

Automatisk generert beskrivelse

Speideraspirantene på tur fra Ådneram til Taumevasshytta. Alle foto: Speidernes Beredskapsgruppe.