Home>Front>Snøvær, vind og vinterføre
Et bilde som inneholder utendørs, tre, vinter, frost Automatisk generert beskrivelse
Front

Snøvær, vind og vinterføre

Kraftig snøfokk og vindkast i snøbygene gjør at sikten på enkelte strekninger blir redusert i Øvre Sirdal. Det gjelder spesielt på fylkesvei 450 langs Hunnevatnet til Gravassryggen. Greit vinterføre med is- og snødekke.

Da vi kjørte fylkesvei 450 i formiddag, var det nedbør i form av regn fra Øvstabø-bommen fram til fylkesgrensen. Deretter var det snøbyger, men på enkelte strekninger tett snøvær.

Foto: I Øvre Sirdal er det kommet en del snø i løpet av fredag. Bygene og vindkastene var kraftige.

Et bilde som inneholder himmel, sky, utendørs, overskyet

Automatisk generert beskrivelse

Bløt snø som smelter på vinduene.

Per Magne Sinnes kan melde om 66 centimeter på sin målestasjon. Det er omkring 40 centimeter ned siden forrige helg. Spesielt mandag var det ille med regnvær og mildvær. Da forsvant mye snø. I tillegg kom det overvann, bekker og elver gikk åpne.

Fredag ettermiddag er det frisk bris (7 – 10 m/s) og vinden har snudd til nordvest. Temperaturen er rundt null grader, alt etter høyde over havet. Vindkastene ut over ettermiddag og kveld kan komme opp i 16 – 21 m/s.

Annonse

Sirdalsløyper skriver om helgemeldingen at vær og føre kan skifte raskt. Mildværet har gjort at snøen er fast og fin med flotte løyper.

Torbjørn Tjensvold, eier og daglig leder av Fidjeland Skitrekk, har klargjort Fjelltrekket med kroker og utstyr og løyper denne uken. – Det skal mye til for at vi ikke starter dette trekket lørdag, sier Tjensvold.

Roy Kleiberg, teknisk ansvarlig ved Sirdal Skisenter, hadde håpet på mer snø, slik at alle bakker og trekk kunne vært i sving. Nå er det for lite snø, men kroker og skitrekk er klargjort.

Et bilde som inneholder utendørs, natur, snø, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Sørpeskred i Bjørnestad Skisenter mandag, det medførte en del ekstra-arbeid. Foto: Bjørnestad Skisenter.

Livar Gaukås ved Bjørnestad Skisenter, forteller at det mandag kom et stort sørpeskred i bakken. Det medførte en del ekstra arbeid med å fjerne flere hundre kubikkmeter med sørpemasse og erstatte dette med hvit snø. Han lover at bakken er åpen igjen lørdag og søndag.

Ådneram Skitrekk ved Ånen Ådneram melder om greie forhold. Regnværet mandag har bare satt snøen sammen og bedret forholdene.

Et bilde som inneholder utendørs, Landkjøretøy, kjøretøy, snø

Automatisk generert beskrivelse

Grått og tett tåke i snøbygene ved Lortabu fredag formiddag.