Home>Front>Sprengkulde og klarvær
Et bilde som inneholder utendørs, snø, person, sport Automatisk generert beskrivelse
Front

Sprengkulde og klarvær

Sprengkulde. Klarvær. Stille. Drømmeforhold, men i kaldeste laget for uteaktiviteter, i Øvre Sirdal denne helgen. Laveste temperatur var lørdag med 32 minusgrader hos Suleskard Fjellsenter.

Målestasjonen på Haugen på Sinnes viste 26,9 minusgrader på lørdag og 23,8 minusgrader på søndag. Kulden var det mange hytteeiere som fikk merke og flere kom til frosne rør. Mange fikk også startvansker med bilen på grunn av svakt batteri.

Fjellsenteret er det laveste punktet i det øverste området i Sirdal og det er ikke uvanlig at det her er kaldest like ved elva, forteller John Haugen. Søndag var det 21 minusgrader midt på dagen og på toppen av Suleskard målte en 14 minusgrader. Typisk med lav temperatur ved elva og høyere temperatur lenger oppe.

Foto: Her ser vi et luftig svev i hoppbakken i Ådneram.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, person, vinter

Automatisk generert beskrivelse

Hopp med brett er blitt vanlig her i Ådneram.

Denne helgen var 40 ungdommer som driver med BMX-sykling samlet til fellestur ved turistforeningens hytte i Ådneram. Det var ungdommer i alderen 13 – 18 år. Søndag var de på besøk i Ådneram Skitrekk. De var ivrige brukere av hoppene og railene som er bygget i bakken.

Annonse

Magne Ådneram ved Ådneram Skitrekk forteller at de har klargjort ti elementer i bakken. Hoppene er 8 – 12 meter og de inneholder forskjellige vanskelighetsgrader.

Ådneram Skitrekk er nå eneste bakken som har alle trekkene i sving, både hovedtrekk og fjelltrekk. De andre anleggene har ikke nok snø til å sette i drift alle trekkene.

Magne Ådneram forteller at det er økende interesse for leie av slalåmutstyr. I tillegg er det mange som kommer innom for justeringer og tilpasninger av sko og bindinger. Det gjelder spesielt de yngste som trenger hjelp.

Et bilde som inneholder utendørs, person, snø, sport

Automatisk generert beskrivelse

Noen ungdommer forsøkte seg på railen også i Ådneram.

Sirdal Skisenter tar kuldeperioden på alvor og startet ikke med stolheisen før klokka 1100. Så var det nedstenging av heisen fra klokka 1400, opplyser driftsleder Roy Kleiberg til Sirdalmedia. Også søndag var det tre stoler med gjester og deretter tre stoler uten gjester.

Fidjeland skitrekk håper på mer snø slik at fjellheisen kan åpnes. Det som var kommet av natursnø, forsvant i blåsten etter nyttår.

Mange skiløyper er blitt preparert til helgen, men kulden har nok ikke fristet så mange til å prøve de flotte sporene. Det var kaldt og mange steder med skygge langs elva Sira fra Sinnes til Deg. Det var høyere temperatur og bedre forhold i høyden.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, person, klær

Automatisk generert beskrivelse

Godt tildekket i sprengkulden er denne ungdommen i sving i tautrekket i Ådneram.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, person, klær

Automatisk generert beskrivelse

På Fidjeland var det også gode forhold for slalåm.