Home>Nyhet>Stor pågang etter starthjelp
Et bilde som inneholder person, utendørs, klær, snø Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Stor pågang etter starthjelp

Tormod Ousdal i Sirdal Bilberging har hatt en svært travel helg. Sprengkulden, opptil 32 minusgrader i Suleskard Fjellsenter lørdag, har medført mange utrykninger til hyttefolket som har fått flatt batteri.

  • Både lørdag og søndag er det mange som har ringt etter starthjelp for bilen sin, sier Ousdal til Sirdalmedia. – Det har vært «galtravelt».

Problemer med å få start på bilen gjelder for både tradisjonelle biler med bensin- og dieselmotor og nye elbiler. Sistnevnte biler krever mye opplading for alle 12 voltsbatteriene.

Tormod kommer med en del råd og tips for neste gang det kommer sprengkulde i Sirdal. Ikke prøv å starte bilen om morgenen bare for å se om den starter. Vent heller til litt utpå dagen, til solen har fått jobbet litt.

  • Om du har sjans, parker bilen så sola kommer til på panseret, ikke parker i skyggen!
  • Skal du i skitrekket eller i butikken og bilen er litt tungstarta, ta deg en liten kjøretur på 30 minutter for å få litt ekstra lading, men husk å skru av alt unødvendig strømforbruk (varme i seter, vifte, radio osv).
  • Ikke åpne eller lås bilen unødvendig etter den er stoppet. La heller bilen stå å svive til dere er ferdig med å pakke utav den!
  • Alle som har tilgang på vedlikeholdslader kan la denne stå på dagen før avreise.

Arkivfoto: Tormod Ousdal har hatt en travel helg med alle bilister som har hatt behov for starthjelp.

Et bilde som inneholder utendørs, kjøretøy, Landkjøretøy, bil

Automatisk generert beskrivelse

Søndag var det biler i kø for elbillading ved Joker Fjellbutikken i Suleskard.

Ellers har det vært ekstra mange som ønsket lading av bilen i kulden. Søndag var det kø ved Joker Fjellbutikken i Suleskard for å lade.

Annonse

Ved Joker Sinnes eller GP-butikken har det også vært kø, men der har det også vært en feil ved Evinys ladestasjoner.

Odd Olaf Askeland, leder av hurtiglading i Eviny, bekrefter feilen overfor Aftenbladet. Det skyldes ikke kulden.

  • Problemene skyldes en kabel i ladestasjonene som skal fjernes i etterkant av installasjon, men som ikke har blitt fjernet. Den ekstra kabelen kan gi en av-og-på-feil som gjør at laderen noen ganger ikke virker, sier han til avisen.