Home>Front>34 prosent færre besøkende
Et bilde som inneholder utendørs, snø, person, vinter Automatisk generert beskrivelse
Front

34 prosent færre besøkende

Det begredelige været de siste dagene i vinterferien slår sterkt ut på besøkene til skitrekkene i Sirdal. Siden lørdag har Sirdal Skisenter hatt en nedgang på 34 prosent, eller 4.571 færre besøkende sammenlignet med samme periode i fjor.

8.970 har kjøpt billetter i Tjørhomfjellet/Ålsheia i år mot 13.541 i fjor. Det gjelder for perioden lørdag 24. februar til og med torsdag 29. februar, opplyser Eirik W. Henningsen, daglig leder av Sirdal Skisenter til Sirdalmedia.

Foto: Lite besøk i stolheisen torsdag. Lite skipar og lite besøkende som spiser ute.

Et bilde som inneholder skiheis, utendørs, transport, snø

Automatisk generert beskrivelse

Ingen køer for de som kjørte i stolheisen på torsdag.

Henningsen gleder seg over at alle 25 rommene (Sirdal skisenters apartements) er utsolgt denne uken. I tillegg har det vært god pågang for leie av slalåmski/snowboard. 170 par på lørdag og 184 på mandag, for å nevne noen tall.

Torsdag har det vært grått og vått. Startet med mye regn i natt og noen snøbyger på dagen. Pluss mye tåke, som gjør sikten dårlig.

Annonse

  • Værutsiktene for resten av uka, og slutten av rogalendingenes vinterferie, ser ikke lovende ut. Mer regn i vente fredag, 10 – 15 mm, sier Julie Solsvik Vågane, vakthavende meteorolog ved værvarslinga i Bergen. Lørdag er den dagen som ser minst ille ut.

Det meldes i tillegg om betydelig snøskredfare og plussgrader de neste dagene. Neste uke skal det imidlertid bli bedre vær.

Et bilde som inneholder person, utendørs, snø, klær

Automatisk generert beskrivelse

Ikke kø for å kjøre stolheisen torsdag.

14 oppdrag

Denne uken er det to ambulanser i sving i Sirdal. En fast stasjonert på Tonstad og en i øvre Sirdal, fra morgen til kveld. Hittil har det vært 14 oppdrag i vinterferien, fem av dem er transportert til SUS. En pasient er brakt til SUS med legehelikopter. Dette opplyser Sten Rune Eie, enhetsleder for ambulanse, med ansvar for stasjonene i Sirdal, Flekkefjord og Hægebostad, til Sirdalmedia.

  • Det har vært forholdsvis stille og rolig hittil i denne uken. Noen er transport inn til legebehandling her på Tjørhom, sier Eie.

Et bilde som inneholder person, utendørs, Menneskeansikt, klær

Automatisk generert beskrivelse

Per S. Rosengren fra Sandnes i løypene ved Haugen.

I skiløypene fra Nesebrua via Kvæven til Deg, var det forholdsvis lite turister å se torsdag. Per S. Rosengren fra Sandnes forteller at det er tålig bra føre, til tross for regnværet. Han benytter smøreski på dette føret. Rosengren har leid seg en hytte på Haugen Camping.

Et bilde som inneholder utendørs, person, snø, klær

Automatisk generert beskrivelse

Lilly trente og koste seg i Hulderheimen.