Home>Front>Høy beredskap i vinterferien
Et bilde som inneholder Landkjøretøy, kjøretøy, tekst, hjul Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

Høy beredskap i vinterferien

Når vinterferien for rogalendingene starter på fredag er det ventet at omkring 30.000 dags- og hytteturister vil oppholde seg i øvre Sirdal neste uke. PTSS (prehospitale tjenester ved Sørlandet sykehus) Helse Sørøst har overtatt ambulansetjenesten i Sirdal fra årsskiftet, og de ansatte er underlagt samme system- og prosedyrebok som tidligere. 

Beredskapen dobles når det kommer så mange turister til dalen. Ambulansetjenesten dobles, slik at det blir en bil med døgnvakt på Tonstad. I tillegg settes det inn en ekstra ambulanse i øvre Sirdal, stasjonert på Tjørhom. Den vil være der fra morgen til 20-tiden på kvelden. Ordningen starter førstkommende lørdag og varer til og med neste søndag.

Legevakten blir også bemannet med en ekstra lege som stasjoneres på Tjørhom på dagtid, for utrykning ved eventuelle skader og akutte hendelser.

Foto: Ambulansetjenesten dobles i neste uke.

Et bilde som inneholder utendørs, kjøretøy, Landkjøretøy, hjul

Automatisk generert beskrivelse

En lege vil være stasjonert på Tjørhom på dagtid i neste uke.

Dersom publikum har behov for å oppsøke legevakten, må de henvende seg på telefon 116117. Da vil de få tildelt tid, enten på Tonstad eller Tjørhom.

Annonse

AMK (Akutt Medisinsk Kommunikasjonssentral) dirigerer biler og mannskap. Må en ambulanse kjøre til Universitetssykehuset i Stavanger, vil den andre bilen bli forflyttet fra Tonstad til Tjørhom.

I tillegg vil Speidernes Beredskapsgruppe være stasjonert i Ådneram, Sandnes Røde Kors Hjelpekorps på Sinnes og Norsk Folkehjelp i Solheimsdalen.

Et bilde som inneholder kjøretøy, Landkjøretøy, hjul, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Ambulansebil nummer to vil være i tjeneste under vinterferien.