Home>Front>Hunnedalsveien åpen for trafikk
Et bilde som inneholder utendørs, himmel, hjul, regnbue Automatisk generert beskrivelse
Front

Hunnedalsveien åpen for trafikk

Fylkesvei 450, Hunnedalsveien er åpen for trafikk igjen. Det skjedde ved 12-tiden mandag, etter å ha vært stengt i fire døgn fra torsdag ved 5-tiden på morgenen.

Bommene ved Gravassryggen og fylkesgrensen, Tverråna, er fjernet.

Tore Sigmundsens snøfresere startet ved 3-tiden i natt å rydde veien for store snømengder. I tillegg har Risas brøytebiler vært i sving for å få en best mulig kjørbar vei.

  • Det er mye snø på denne strekningen fra Lortabu forbi Hunnevatnet til fylkesgrensen. Vi antar at det er brøytekanter på 2,5 meter enkelte steder, sier Per Magne Hindersland, byggeleder hos Agder Fylkeskommune, til Sirdalmedia.
  • På enkelte etapper er det også nødvendig med litt strøing der det er mest glatt.

Årsaken til at fylkesveien har vært stengt, skyldes snøvær og snøfokk med kraftige vindkast disse dagene. I tillegg stor fare for snøskred.

Fylkesveien har nå vært stengt i fire dager. I januar har denne veistrekningen vært stengt i to etapper, på henholdsvis tre og seks dager.

Denne vinteren har vært krevende for brøytemannskapene med jo-jo-vær. Det har variert fra sprengkulde til mildvær. Fra stille til kraftige vindkast hvor sikten er lik null. Sikkerheten kommer i første rekke når en skal bedømme om veien skal være åpen eller ikke. Brøytemannskapene har et stort ansvar med den store helgetrafikken som er opp og ned til hyttene i Øvre Sirdal og alle turistene som er på dagstur, spesielt på lørdager.

Annonse

Foto: En leser sendte inn dette bilde fredag ettermiddag fra forholdene på Gravassryggen da.

Et bilde som inneholder utendørs, transport, snø, kjøretøy

Automatisk generert beskrivelse

To snøfresere startet ved 3-tiden i natt å brøyte den stengte Hunnedasveien fra Gravassryggen til fylkesgrensen.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, sky, vinter

Automatisk generert beskrivelse