Home>Arkiv>Hunnedalsveien åpen igjen
Et bilde som inneholder utendørs, tre, vinter, bakke Automatisk generert beskrivelse
Arkiv

Hunnedalsveien åpen igjen

Fylkesvei 450, Hunnedalsveien er åpen for trafikk igjen. Bommene ved Øvstabø og Gravassryggen ble fjernet ved 21-tiden mandag.

Søndag ettermiddag ble kolonnekjøringen mellom Fidjeland og Suleskard stoppet. Da hadde vinden roet seg så mye at det holdt med vanlig brøyting av denne veistrekningen.

16 døgn eller fire ganger har Hunnedalsveien vært stengt dette året. To ganger i januar og to ganger i februar. Kjentfolk mener dette er langt over det normale på denne årstiden.

Det har vært en strabasiøs vinter så langt med jo-jo-vær som har skiftet fra sprengkulde til mildvær. Fra stille vær til storm og orkan i de verste vindkastene.

Spesielt irriterende er det at stengingene kommer rundt helgene. Da må alle kjøre fylkesvei 42 Gyadalen via Tonstad. Det er fem mil lengre og med køer tar det også mer tid.

Kraftige vindkast og høy vindstyrke har også medført at skitrekkene har vært stengt mer enn normalt så langt i vinter. Spesielt for dagsturistene er det en lang og krevende kjøretur tur/retur til øvre Sirdal via Tonstad.

Annonse

Begge driftslederne i Agder og Rogaland fylkeskommuner minner om at sikkerheten må komme i første rekke. Men ingen kan melde om snøskred eller ras på fylkesvei 450 gjennom Hunnedalen i denne omgang.

Foto: Bommen er fjernet ved Øvstabø.