Home>Front>Hunnedalsveien stengt til mandag
Front

Hunnedalsveien stengt til mandag

Fylkesvei 450, Hunnedalsveien, er stengt fra fredag klokka 1200 til mandag morgen. Kraftige vindkast (18,5 m/s) fra østlig retning og snøfokk som følge av vinden, gjør at det blir dårlig sikt.

  • Vi følger utviklingen og vil selvsagt åpne veien tidligere, hvis forholdene tillater det. Men nå er det snøfokk og dårlig sikt, sier Stian Sele, byggeleder ved Rogaland fylkeskommune til Sirdalmedia. – Nå er det uforsvarlig å kjøre. Sikkerheten kommer i første rekke.

Veien er stengt fra bommen ved Øvstabø og til Gravassryggen. Det er fjerde gang denne fylkesveien blir stengt i år, to ganger i januar og to i februar. Totalt 16 døgn.

Da blir det omkjøring via fylkesvei 42 og Tonstad for de som vil til Sirdal i helgen. Det er omkring fem mil lenger vei, en retning.

Det er flotte forhold i fjellet nå, etter at det har kommet puddersnø de siste dager. Over 100 centimeter med snø nå. Da vi dro opp på torsdag, var det mange som hadde tatt toppturer i Hunnedalen. Vi kunne følge sporene hvor de hadde kjørt utfor.

Lørdag formiddag vurderer skitrekkene hvem som vil ha åpent på grunn av værmeldingene med sterk kuling på lørdag.

Brøytemannskapene hadde brukt høvel og strødd i Gravassbakken for å klargjøre for helgetrafikken. Men denne gangen til ingen nytte.

Annonse

Etter kuldegrader og noen snøbyger lokalt og kaldt vær og opphold lenger øst, er det ventet mer snø og senere mildvær i Sør-Norge i løpet av helgen. Nå er det gult farevarsel for kraftig snøfokk.

Fra fredag kveld til natt til søndag ventes lokalt snøfokk i fjellet på grunn av kraftig østlig vind. Også åpne områder i lavlandet kan være utsatt, heter det i meldingen fra meteorologene.

Foto: Fylkesvei 450, Hunnedalsveien, er stengt på ny.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, kjøretøy, Landkjøretøy

Automatisk generert beskrivelse

Dårlig sikt for brøytemannskapene langs Gravatnet.