Home>Front>Krevende kjøreforhold – to veier stengt
Et bilde som inneholder kjøretøy, Landkjøretøy, utendørs, bil Automatisk generert beskrivelse
Front

Krevende kjøreforhold – to veier stengt

Fylkesvei 450, Hunnedalsveien, er fortsatt stengt på grunn av uvær. Lørdag formiddag ble det også innført kolonnekjøring fra Fidjeland til Suleskard. Klokka 1453 ble denne veistrekningen stengt på grunn av snøskred. Utsiktene til bedring av været og vinden, spesielt, vil ikke komme før på mandag, ifølge værutsiktene.

Sinnes målestasjon melder om sterke vindkast og mellom klokka 1100 – 1200 ble det registrert 27,6 m/s. Det skal holde seg på stiv kuling fra øst resten av dagen. Søndag meldes det liten kuling. Vindkastene kan komme opp i 25 – 30 m/s.

Foto: På E 39 ved Søiland var det sterke vindkast og dårlige sikt.

Et bilde som inneholder tekst, kart, atlas

Automatisk generert beskrivelse

Kolonnekjøring fra Fidjeland til Suleskard, i tillegg er Hunnedalsveien stengt fra Gravassryggen til Øvstabø.

Lørdag er det blanding av snøbyger og kraftig snøfokk. I tillegg er det meldt om snøskredfare. Temperaturen i Øvre Sirdal er omkring minus sju grader. Snømengdene er cirka en meter.

Da vi kjørte fra Sinnes til Stavanger lørdag, var det krevende kjøreforhold. På hele strekningen var det is- og snødekke helt fram til Ålgård. Kjøreforholdene var tålig bra fra Sinnes via Tonstad og videre på fylkesvei 42 til fylkesgrensen.

Annonse

Dårlig sikt og dårlig brøyting var det fra Rogalands grense på fylkesvei 42 til Helleland. Der måtte en stoppe opp noen ganger på grunn av sterke vindkast. Det samme var tilfelle på E 39 fra Helleland til Ålgård. Kraftige vindkast og dårlig sikt i perioder og trafikken gikk ikke fort. Mange bilister kjørte med nødlys på for at trafikanter skulle se dem.

Vinden og de kraftige vindkastene skal holde seg hele helgen og det ventes ikke bedring før mandag.

Et bilde som inneholder dekk, hjul, Landkjøretøy, kjøretøy

Automatisk generert beskrivelse

All vinden sammen med snøfokk og snøbyger gjør det ikke lett å kjøre brøytemaskiner.