Home>Front>Muligens åpning av Hunnedalsveien kl 1800
Et bilde som inneholder utendørs, regnbue, natur, snø Automatisk generert beskrivelse
Front

Muligens åpning av Hunnedalsveien kl 1800

Fylkesvei 450, Hunnedalsveien, er fortsatt stengt. Åpning av veistrekningen fra Øvstabø-bommen til Gravassryggen er nå endret fra klokka 1200 til klokka 1800 i kveld. Kolonnekjøringen mellom Fidjeland og Suleskard ble opphevet søndag ettermiddag.

  • Vi har en snøfreser, sammen med brøytebilene, som jobber for fullt med åpning av Hunnedalsveien på Rogalandssiden. Vi håper fylkesvei 450 kan bli klar til kvelden, sier Stian Sele, driftssjef og byggeleder ved Rogaland Fylkeskommune, til Sirdalmedia.

Sele beklager at det dårlige været, sammen med sterk vind, er kommet i helgene dette året. Når de stenger veien, må en også komme med antydning om når veien vil åpnes igjen. Da jobbes det nært med Meteorologisk Institutt for å høre hva meldingene blir de nærmeste døgn.

  • Vi beklager ulempene stengingen medfører, men sikkerheten for våre mannskap og bilistene må komme i første rekke, sier Sele.

Søndag ettermiddag ble det slutt på kolonne-kjøringen mellom Fidjeland og Suleskard.

Per Magne Hindersland, byggeleder ved Agder Fylkeskommune, forteller at de fjernet snømengder søndag med snøfreser. Mandag tar de toppene av brøytekantene, for at det skal bli lettere for brøytebilene å få vekk snøen når de kjører. Det er ikke meldt om noe snøskred fra Gravassryggen til Tverråna, eller fylkesgrensen til Rogaland.

Hunnedalsveien er stengt fra bommen ved Øvstabø og til Gravassryggen. Det er fjerde gang denne fylkesveien blir stengt i år, to ganger i januar og to i februar. Totalt 16 døgn. Alle gangene har det rammet helgeutfarten, da er det ekstra stor trafikk.

Foto: Brøytemannskapene håper å kunne åpne Hunnedalsveien ved 18-tiden mandag kveld. Bilde er fra Gravassryggen.

Annonse

Et bilde som inneholder snø, transport, utendørs, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Snøfreseren fjerner store mengder med snø på fylkesvei 450.