Home>Nyhet>Seier over Bjerkreim
Nyhet Nyhet forts.

Seier over Bjerkreim

Rogalandscupen 1. Runde, Herrer Bjerkreim – Tonstad 0-3 (0-1)

Mål

0-1 (32) Ole Asbjørn Liland

0-2 (85) Sondre Gyland

0-3 (95) Sondre Gyland

Annonse

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Jubelen stod ikke akkurat i taket da vi ble trukket ut til bortekamp på Vikeså mot Bjerkreim i første runde av årets Rogalandscup da dette er en bane som vi har slitt fælt på de siste sesongene.

Det ble lagt en aldri så liten slagplan for å få has på et hjemmesterkt Bjerkreim-lag som har imponert i oppkjøringen til årets sesong. Vi har ikke spilt en eneste treningskamp så langt i sesongen, så vi valgte bort den kjente Tonstad stilen til torsdagens kamp. Det ble rett og slett spilt «anti» Tonstad fotball med kun lange utspill i fra keeper, og så får i heller ta duellen på midtbanen, noe vi da også gjorde med en Ole Asbjørn Liland som tok fullstendig kommandoen over midtbanen.

Nykomponert forsvar til kampen hadde vi også med en ung Håvard Johannes Risnes som tok seg utmerket av hjemmelagets storscorer i de 45 minutter han fikk før han overlot skoa til storebror Erlend.

Vi lot Bjerkreim ha ballen vel mye, da vi lå tett og kompakt med vår forsvarsfirer kampen igjennom, og det frustrerte våre verter til de grader.

Geir Josdal skulle få vår første mulighet etter 6 minutter spill med et godt skudd, bare et par minutter senere er det vår keeper Andreas Ovedal-Netland som er raskt nede og fanger et godt forsøk i fra hjemmelaget.

Store sjanser var det lite av i de første 45, men etter 32 minutters spill så skulle et innlegg i fra høyresiden ende i bena til kaptein Ole Asbjørn Liland som smeller til på direkten og ballen fyker kontant i nettet, så da går vi til pause med en knapp ledelse.

Den siste omgangen blir nokså lik den den første, vi bommer på et par gode muligheter før vi setter innpå en Sondre Gyland som ikke har følt seg helt pigg de siste dagene, men hva gjør nå det når han varter opp med to utrolige scoringer i de 33 minuttene han fikk spille. Det var to nesten identiske scoringer som blir satt inn i fra omtrent 40 meters hold over en keeper som ikke har mulighet til å rekke tilbake for å nå, scoringene blir satt inn i det 85. og 95. minutt.

En perfekt gjennomført kamp av Tonstadø. Vi gir ros til alle spillerne for innsatsen, mest innsats la nok kapteinen Ole Asbjørn Liland ned. Han var det vi på godt engelsk kaller «Outstanding» i kampen.

Laget

Andreas Ovedal-Netland – Marius Kvello(Martin Roar Kinden 83) – Runar Ovedal – Kristian Tjomlid – Håvard Johannes Risnes(Erlend Oskar Risnes 46) – Ole Asbjørn Liland – Steffen Kvello – Leif Henry Waldeland – Geir Josdal(Markus Josdal 88) – Benjamin Dåvang(Sondre Gyland 57) – Bård Manneråk Bakken(Aleksander Haughom 73)

Foto: bilde av Sondre Gyland og Ole Asbjørn Liland 

Lagbilde av Tonstad som vant over Bjerkreim.