Home>Arkiv>Stengt stolheis og kraftige vindkast
Arkiv

Stengt stolheis og kraftige vindkast

Fredag morgen ved 8-tiden skiftet regnværet over til snøvær og snøfokk med kraftige vindkast i øvre Sirdal. Det har gitt redusert sikt for de som er ute og kjører. Stolheisen i Tjørhomfjellet har ikke vært i drift fordi det er vindkast over 20 m/s.

Vinterferien for rogalendingene starter i dag og derfor er det ventet ekstra stor trafikk på fylkesvei 450, Hunnedalsveien.

Eirik W. Henningsen, daglig leder i Sirdal Skisenter, sier at alt ligger til rette for en god vinterferie. Alle løyper er preparert og hele anlegget mellom Tjørhomfjellet og Ålsheia er åpnet.

Når alle løyper og heiser er åpne, vil det ikke bli begrensninger på antall billetter for de som vil benytte skitrekket.

Både Fidjeland skitrekk og Ådneram skitrekk er klare med sine anlegg til ferien. Der er også fjelltrekkene klar for turistene.

Bjørnestad Skisenter vil denne ferien ha skibuss fra Egersund til trekket hver dag. Livar Gauksås forteller at de har tatt initiativet til skibuss i samarbeid med Tonstad taxi & buss. Gauksås sier at man må tilbake til 1980-årene sist det var skibuss.

Annonse

Sirdalsløyper har preparert løyper denne uken og det er klargjort løyper til Storeknut, Jogledalen til Steinbu og til Kvinen, både fra Donsen og fra Ånghelleren.

Det sure været fredag legger en demper på å kjøre og oppdatere løypene med tråkkemaskin, på grunn av snøværet og snøfokket.

Ånen Ådneram har klargjort løypene i Ådneramdistriktet.

Per Magne Sinnes forteller at det er 84 centimeter med snø på hans målepunkt. Torsdag var Sinnes en tur til Langelone, 43 kilometer, en tur uten oppkjørte løyper. Går du utenom oppkjørte løyper er det en fordel med brede ski og staver med større trinser. Det er bare kommet en liten skorpe på snøen som er kommet.

Foto: Tråkkemaskinene har klargjort løypene.

Skiløypene er klargjort til vinterferien, både i Ådneram og Sirdalsløyper med sine mange løyper.