Home>Front>Vant bakerkonkurranse
Et bilde som inneholder klær, person, Menneskeansikt, smil Automatisk generert beskrivelse
Front

Vant bakerkonkurranse

Mari Elise Skreå (19) fra Tonstad ble lørdag vinner av Rogalandsmesterskapet i bakerfaget for lærlinger. Konkurransen ble avholdt på Jåttå videregående skole i Stavanger.

  • Det var kjempegøy å gå til topps i denne konkurransen. Jeg klarte å holde tidsfristen og levere alle varer til rett tid, forteller Mari Elise, som er datter av Linda Uberg og Ivar Skreå.

Som premie fikk hun 4.000 kroner fra Stavanger & Omegn Baker- og konditorlaug. I tillegg får hun en tur til Oslo for å møte landslaget innen baker- og konditorfaget. Der får hun følge av vinneren av konditorfaget, som også jobber hos Sirkus Renaa.

Bakgrunnen til Mari Elise er to år ved Jåttå videregående skole. Deretter to år lærling hos Sirkus Renaa. I 2. skoleår var hun utplassert ved Tonstad Bakeri, hvor hun også fikk tilbud om lærlingeplass. Hun valgte imidlertid Sirkus Renaa. I august regner hun med å avlegge prøven for svennebrevet.

  • Når svennebrevet er på plass er det planen å jobbe noen år, før jeg tar konditorfaget også. Da blir det bare et år som lærling for det, forteller Mari Elise.
  • Hva lokker med dette faget ?
  • Jeg har alltid likt å bake. Det er et kreativt fag og her får jeg lære mye nytt og ikke minst jobbe med surdeigsbrød som er in for tiden, sier Tonstad-jenta.

Det var en stor heiagjeng, med familiemedlemmer og venner til stede, under konkurransen. De ga god lyd fra seg da Mari Elise gikk til topps og vant.

Foto: Mari Elise Skreå gikk til topps som lærling i Rogalandsmesterskapet for bakerfaget.

Et bilde som inneholder Snack, person, ovnsbakt mat, klær

Automatisk generert beskrivelse

Her ser vi alle produktene Mari Elise Skreå måtte lage under konkurransen.

Annonse