Home>Arkiv>Vindkastene kom, men forventet snø uteble
Et bilde som inneholder snø, utendørs, kjøretøy, transport Automatisk generert beskrivelse
Arkiv

Vindkastene kom, men forventet snø uteble

Det varslede snøværet søndag med omkring en halvmeter med snø er uteblitt i Øvre Sirdal. 15 – 25 centimeter snø regner kjentfolk med at det er kommet. Men vinden uteble ikke. Søndag var det sterk vind og kraftige vindkast opp mot 25 m/s.

Skitrekkene i Ådneram, Fidjeland, Ålsheia og Tjørhomfjellet holdt stengt på søndag grunnet sterk vind.

Snødybden ved 16-tiden er nå 98 centimeter, ifølge Per Magne Sinnes. Vinden kommer fra vest og ved 9-tiden mandag, skal det være tilnærmet null med vind, ifølge Yr. Neste uke forventes kaldere vær og minus-temperaturene vil variere fra minus 6 til minus 21.

Thor-Jostein Bjunes som brøyter med traktor for Sinneshyttå, håper snart kuldegradene er tilbake. Mildvær og strøing på glattå, straffer seg når sola kommer fram. Da blir det bløtere og vanskeligere å brøyte. Derfor ønsker Bjunes minusgradene tilbake.

Fylkesvei 450, Hunnedalsveien, er og blir stengt inntil ny vurdering er tatt mandag formiddag om når den skal åpnes igjen. Nå er det bom fra Gravassryggen til fylkesgrensen for Rogaland ved Tverråna.

Denne helgen var det mindre trafikk til hyttene enn vanlig på en fredag. 1.282 biler passerte tellepunktet på Seland på fylkesvei 468.

Annonse

Foto: Brøytemannskapene har holdt fylkesveiene åpne. Mandag tas en ny vurdering når fylkesvei 450, Hunnedalsveien, skal åpnes igjen.