Home>Front>Erik koste seg i skitrekket tross surt vær
Et bilde som inneholder person, utendørs, klær, snø Automatisk generert beskrivelse
Front

Erik koste seg i skitrekket tross surt vær

Erik (5) Serinius Todahl fra Sandnes koste seg i barnetrekket til Ådneram Skitrekk onsdag, tross surt vær med regn, snø og sludd og «møje» vind. Vindkastene fra sør-øst var så sterke på Fidjeland at skitrekket ble stengt.

  • Sikkerheten først, sier Torbjørn Tjensvold, daglig leder ved Skitrekket. – Med vindkast på 22 meter pr sekund er det ikke forsvarlig å ha trekket i gang. Vinden kom på tvers og da svinger krokene såpass at de kan komme borti mastene.

Tjensvold håper vindretningen endrer seg til torsdag, slik at anlegget kan bli åpnet igjen. Han beklager at det ble stenging onsdag.

Ånen Ådneram i Ådneram Skitrekk ønsket turistene velkommen til deres anlegg. Der var god plass og ingen kø i dette været. Vinden merkes nok mest på toppen av skitrekket, men ingen hadde problemer.

De yngste brydde seg lite om vind og regn. De tok «taubanen» opp og rant ned igjen. Det var kjempekoselig for Erik. Det samme var tilfelle for William Aleksander Tveit (4). Han var sammen med faren, Bjørnar.

Onsdag var ingen stor utedag. Lite turister å se i løypene. Hørte flere som hadde gått innover mot Ånghelleren, men måtte snu på grunn av sterk vind. Det var heller ikke stor pågang i alpinanleggene. Men stor trafikk i butikkene på denne dagen.

Foto: Erik Serinius Todahl i full sving med taubanen.

Annonse

Et bilde som inneholder person, utendørs, snø, klær

Automatisk generert beskrivelse

Torbjørn Tjensvold måtte stenge trekket på grunn av sterke vindkast på toppen av skitrekket.

Et bilde som inneholder person, klær, Menneskeansikt, mann

Automatisk generert beskrivelse

Simen Berge er fornøyd med belegget i påsken.

Simen Berge, daglig leder ved Sirdal Høyfjellshotell, forteller at det er tålig bra belegg denne påsken. Fra mandag til onsdag var det en stor gruppe ved hotellet.

Skjærtorsdag er det den tradisjonelle komlemiddagen og da pleier det være fullt hus i spisesalen. Berge har også godt belegg de to første helgene i april. Dette året kommer hotellet til å ha åpent i helgene i april og mai.

Været har lagt en demper på aktiviteten i påsken så langt. Det betyr en forholdsvis rolig tjeneste for lege- og ambulansepersonell. Sten Rune Eie, daglig leder for ambulansene, forteller om en rolig påske så langt. Lite oppdrag er ført inn i dagboken.

Et bilde som inneholder snø, hjelm, skisport, sportsutstyr

Automatisk generert beskrivelse

Oi, oi, der ble det et fall i bakken.

Et bilde som inneholder person, klær, skisport, hjelm

Automatisk generert beskrivelse

Bjørnar Tveit med sønnen William Aleksander (4).