Home>Arkiv>Føre for felleski i påskestarten
Et bilde som inneholder person, utendørs, klær, Menneskeansikt Automatisk generert beskrivelse
Arkiv

Føre for felleski i påskestarten

De siste dagene har det vekslet mellom snø- og regnbyger. Da blir det gjerne litt bløtt, og skiveteranen Per Magne Sinnes (76) sier det er godt føre for felleski. Nå er det 75 centimeter med snø, mot 110 centimeter i fjor på fredag før påske.

Sinnes sier det er en tidlig påske i år og han har på ChatGPT funnet følgende: Den tidligste datoen for 1. påskedag er 22. mars, og dette skjer når fullmånen faller på lørdag, og vårjevndøgn (20. eller 21. mars) inntreffer før denne lørdagen. Dette skjer imidlertid svært sjelden. I moderne tid har den tidligste datoen for 1. påskedag vært 23. mars og dette har skjedd noen få ganger gjennom historien.

Den siste tiden har det vært hardt og glatt føre. Fem centimeter nysnø siste døgn har hjulpet godt på og nå er det greie forhold, mener Sinnes.

  • Hva med bekker, oser og vann ?
  • En skal alltid passe seg for det. Osene er gått åpne lenger ut nå, så der skal en være forsiktig. Jeg ville heller ikke krysset elva Sira lenger, sier Sinnes. -Bekkene er tålig greie, og det samme er de fleste vann.

Skiforholdene har ikke vært så gode denne vinteren. Det har vært varierende forhold. Per Magne hadde en langtur for en god uke siden, tur/retur, til Gaukhei. Da var det gode skiforhold den 60 km lange turen.

Sirdalsløyper

De 25 løypene på 110 kilometer til Sirdalsløyper er ferdig preparerte og klar for påsketuristene. De strekker seg fra Fidjeland, Haugen, Sinnes, Tjørhom og Ousdal. Sirdalsløyper minner om at det er båndtvang for de som har med seg hunder i løypene. Og, fra 1. april innføres båndtvang for alle hunder i Sirdal. Dette har sammenheng med de ville dyrene som ikke må jages på denne årstiden.

Annonse

Sirdalsløyper melder: «Løypekjørarane er klare og gleder seg til påsken. Det skal være nok snø. Så det er bare å finne fram kvikk lunsjen – 110 km med løyper venter på dere. Torsdag og fredag har det snødd litt, og då vil det forhåpentligvis ikkje bli så harde forhold framover«.

Så vil en bare minne om betaling, for de som ikke har gjort det for sesongen. Du kan vippse til 81247:

50 kroner for dagskort

300 kroner for ukekort

800 kroner for sesongkort eller mer.

Foto: Per Magne Sinnes melder at det er godt føre for felleski nå.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, transport, snø

Automatisk generert beskrivelse

Langrennsløypene er preparerte og klar for å ta imot påsketuristene.

Værutsiktene for påsken er ikke de beste. Palmelørdag skal det veksle mellom snø- og regnbyger. Lett bris fra sør og noen vindkast 8 – 10 m/s. Søndag, mandag og tirsdag melder Yr om solglimt og overskyet vær med noen kuldegrader.

Et bilde som inneholder kart, tekst, atlas

Automatisk generert beskrivelse

Alle løyper er klargjort til påsken.