Home>Front>Morgenkø for brød og småbakst
Et bilde som inneholder klær, person, utendørs, konstruksjon Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

Morgenkø for brød og småbakst

Skal du ha brød eller småbakst til frokost, må du være tidlig ute. Utenfor Hekta Bakeri på Sinnes danner det seg morgenkø for å få varer. Den nye butikken, som feiret ett-års dag i mars, har hatt stor suksess med mye besøk denne påsken.

  • De 250 brødene og 600 småbaksten vi klarer å produsere fyker ut, og er du seint ute har det dessverre vært utsolgt mange dager, sier innehaverne Ingvild Fagerheim Skadberg og Åsne Lilledrange Fjeldsaa.

Foto: Morgenkø utenfor Hekta Bakeri langfredag morgen.

Et bilde som inneholder person, klær, Menneskeansikt, smil

Automatisk generert beskrivelse

Ingvild Fagerheim Skadberg (til venstre) og Åsne Lilledrange Fjeldsaa med ny selvstrikket genser med navnet «Hekta» på.

I fjor var det bråstart med bakeriets åpning rett før påske. – Nå har vi hatt bedre kontroll over produksjonen og varene vi klarer å produsere på ett døgn, sier Åsne.

250 brød er det vi makter. 50 prosent av dem er surdeigbrød, og det er en ganske tidkrevende prosess å lage dem. Ellers produseres 600 småbakst av forskjellige slag, kanelsnurrer, boller og lignende.

  • Vi har hatt bedre flyt over produksjonen denne påsken, men så starter også Åsne og jeg ved fem-tiden hver morgen, sier Ingvild som gleder seg til noen påskefri dager. Påskeaften er siste dag butikken holder åpent denne påsken.
  • Nå ser vi begge fram til noen dager med barn og familie. Vi har den siste uken følt oss som «offshore-arbeidere», med tidlig start og å komme sent hjem, sier Ingvild og Åsne. – Men det er selvsagt kjempekjekt når vi lykkes til de grader.

Et bilde som inneholder person, klær, Snack, mat

Automatisk generert beskrivelse

Rebekka Heian, Eline Wiig og Kate Duffy trives i bakeriet.

Annonse

  • Ekstra kjekt er det å se køer for å kjøpe våre produkter, samtidig som det er fullt i vår lille kafe. Disse dagene har vi solgt mye påsmurt mat.

Hekta har også lykkes med at det er blitt et møtested, der personer møtes for å ta en prat med kaffe og «någet attåt».

Denne påsken er det blitt lite uteservering i det dårlige været. De har planer om å utvide mellom de to byggene, der bakeriet er i det ene. Der vil de gjerne lage til en vinterhagestue, med terrasse på taket.

Et bilde som inneholder person, innendørs, klær, vegg

Automatisk generert beskrivelse

Åsne tilbereder kanelsnurr før steking.

  • Om sommeren er det potensiale for reisende som stopper å kommer innom, enten turister med bobil eller bussreiser. I sommer viste det seg at mange stoppet og det var god handel. Derfor ønsker vi å legge til rette for flere sitteplasser, sier Åsne og Ingvild som hadde en liten feiring langfredag etter stengetid med personalet.
  • Vi må også gi ros til personalet for deres innsats. De kjenner nå rutinene bedre når de møter kundene og vet hva de skal gjøre. Det frigjør mye tid for oss til baking og produksjon, sier Åsne og Ingvild som gleder seg til å realisere nye ideer.

Et bilde som inneholder person, innendørs, Matforedling, klær

Automatisk generert beskrivelse

Ingvild må bake litt ekstra brød siste dagen før påskeferie.

Et bilde som inneholder person, klær, innendørs, Snack

Automatisk generert beskrivelse

Eline Wiig betjener kunder i bakeriet.