Home>Front>Roger Grubben ny rektor
Et bilde som inneholder tre, utendørs, person, Menneskeansikt Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

Roger Grubben ny rektor

Roger Grubben (54) er tilsatt som ny rektor ved Sirdal videregående skole. Han overtar jobben etter Johan Vesteraas som går av for aldersgrensen ved skoleslutt i juni.

  • Dette blir en utfordrende og spennende jobb. Vi har hele tiden krav på å videreutvikle oss for å sikre kvalitet på utdannelsen for å få nye elever hvert år, sier Roger Grubben til Sirdalmedia.

Roger Grubben har vært lærer ved Sirdal videregående skole siden 1994. Han kommer fra Hattfjelldal. Roger har utdannelse som faglærer i idrett, samt grunnfag i psykologi. Han er gift med Linda Tjørhom, nå Grubben, de har tre barn og er bosatt på Sinnes.

Roger er et meget viktig trekkplaster for skolen på Tonstad, når nye elever skal velge skole og utdannelse. Han har ansvaret for årsplanen ved skolen, hvor det er fem lærere/instruktører som har ansvar for skiskytterne og langrennselevene.

Han hadde permisjon fra skolen i sju år, fra 1999 til 2006. Da var han skiskyttertrener for herrer elite fra 2000 – 2002. Så var han elitetrener for herrer i to omganger, fra 2000 – 2006 og 2012 – 2014. Pluss trener for jenter junior fra 2014 – 2018.

De siste årene har skolen markedsført seg som «Førstevalg Sirdal». Det har gitt god respons og kommende skoleår vil det bli et bra kull, elevtallet vil øke fra 63 til 80 elever ved skolen.

Annonse

Roger Grubben ble i november 2021 årets trener i Agder og var nominert for sin sentrale trener-rolle for skiskytter Marte Olsbu Røiseland. Hun kom til skolen i 2006 og var elev i tre år. Hun ble boende i kommunen ytterligere fire år. De har holdt sammen siden hun var elev ved «Skigymnaset» på Tonstad. Grubben har trent og coachet Marte i 15 år av hennes karriere. Dette var bakgrunnen, ifølge Gjermund Nesland, administrativ leder/prosjektleder, for Olympiatoppen Sør. Siste oppdrag for Roger var en samling i Ramsau.

Under Idrettsgalla sør i Arendal i november 2021, gjorde Sirdal storeslem da Per Magne Sinnes ble kåret til «Folkets ildsjel» i Agder vest. Roger Grubben ble kåret til årets trener. Fantastisk kveld for Sirdal Skilag. Grubben ble kåret til «Årets trener» i 2022 også.

Foto: Roger Grubben blir ny rektor ved Sirdal videregående skole.

Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, poserer

Automatisk generert beskrivelse

Under OL i februar 2022 var Roger Grubben skiskytterekspert for Discovery+ Sport sammen med programleder Ingrid Sørli Glomnes.

Skiskytterekspert

I februar 2022 fikk Roger Grubben prøvd seg som skiskytterekspert under OL. – Dette er drømmejobben for en sportsidiot og kritisk «sofasjåar». Permisjon i tre uker fra Sirdal videregående skole og sportssjef i Sirdal Ski, for å følge yndlingssporten min, samtidig som jeg skal kommentere for Dicovery+ Sport, sa en fornøyd Roger Grubben på telefonen fra Nydalen i Oslo.

Dessverre ble det ikke Kina-tur. Ledelsen satte en stopper for det like før lekene skulle starte. De tok ikke sjansen på at medarbeidere skulle bli smittet med korona i Kina og få 21 dagers isolasjon. Da er det bedre å sitte i et studio i Nydalen.