Home>Nyhet>Snø i åpen nødbu ved Kjerag
Et bilde som inneholder konstruksjon, dør, snø, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

Snø i åpen nødbu ved Kjerag

Speidernes Beredskapsgruppe, sammen med Øvre Sirdal Leitegruppe og Norsk Folkehjelp, var fredag på kjentmannstur til Kjerag. Totalt 22 scootere var med på turen.

På turen var de også innom Nødbua som ligger mellom Kjerag og Øygardstøl. Til stor overraskelse kom de til en nødbu hvor døren stod åpen og den var da full av snø. Dermed måtte nødbua rengjøres for snø, før de kunne dra videre, opplyser Ivar A. Nøttestad i Speidernes Beredskapsgruppe.

Når de kjører med snøscooter vinterstid, er det umulig å følge fylkesveien innover til Lyse. Da følger de traseer i terrenget som passer best for snøscooter-kjøring.

I Grydalen kjøres det vestover og deretter i retning Børssteinen. Deretter følges Halvfardalen videre til Tjodanvatnet, før de kommer til Turistforeningens hytte ved Langevatnet. Da tar de sommerstien til Kjerag.

Foto: På kjentmannsturen fredag oppdaget de at døra inn til nødbua ved Kjerag var åpen.

Et bilde som inneholder kart, tekst, atlas

Automatisk generert beskrivelse

Her vises kjøreruten etter GPS-merking over turen.

Annonse

I returen kjørte de opp til Langevatnet og videre til Sandvatn-hytta til turistforeningen. Hjemturen gikk via Sandvasskilen, videre til Halvfardalen og Bjødnsi-vatnet før de kom til Ådneram.

Scooterne fulgte et spor og de stoppet underveis for å bli kjent i området de kjørte. En nyttig tur som er viktig for å bli kjent med traseene.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, snøscooter, vinter

Automatisk generert beskrivelse

Fantastisk vær under kjentmannsprøven fredag.