Home>Nyhet>3. plass til Gunhild i Arctic Cup
Et bilde som inneholder person, utendørs, himmel, klær Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

3. plass til Gunhild i Arctic Cup

Gunhild Kvinen fra Sirdal fikk i helgen 3. plass i Arctic Cup 2024. Det er som et NM for fuglehunder. Løpet i Alta har høyfjellstatus for unghunder med jaktprøve. Hun deltok med hunden Sirdalsheiane «Sesi» og representerte Rogaland Fuglehundklubb.

Inngangsbilletten for å delta er å ha vunnet en 1. plass for hunder under to år med jaktprøve. 41 hunder var kvalifisert til løpet. 15 gikk videre til finalen og der fikk Gunhild 3. plass med hunden, en Gordon setter.

I løpene er det to ganger 15 minutter. Da gjelder det å ha et godt samspill mellom innehaver og hund. Hunden må ha god jaktlyst, god fart og dekke mest mulig av anvist terreng for å finne fugl. Det krever mye dressur.

  • Jeg er svært stolt over hunden «Sesi», som vi har avlet opp selv. Da er det ekstra gøy å være oppdretter, sier en fornøyd Gunhild etter helgens NM.

Dette var siste løpet for «Sesi». Fra august har den passert to år og da må en stille i voksenklassen. Da blir det strengere regler med mer dressur. Gunhild har da en utfordring og må trene på dressur på hunden hele sommeren.

Foto: Gunhild Kvinen og hunden Sirdalsheiane ”Sesi” fikk 3. plass under årets NM i Alta.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, snø, person

Automatisk generert beskrivelse

Inger Elisabeth Tvedt Mæland (til venstre) og Gunhild Kvinen fra Rogaland Fuglehundklubb gikk til finalen.

Annonse