Home>Nyhet>Komfortabel hjemmeseier
Et bilde som inneholder person, utendørs, klær, Sportsuniform Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts. Sport

Komfortabel hjemmeseier

5 Div. Avd. 1 Herrer, Tonstad – Hovsherad, 5-1 (2-1)

Mål

0-1 (16)

1-1 (27) Sondre Gyland

2-1 (39) Sondre Gyland

Annonse

3-1 (73) Erlend Oskar Risnes

4-1 (77) Stein Ivar Sinnes

5-1 (85) Eirik Ovedal

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Første hjemmekamp for sesongen er unnagjort mot våre nærmeste naboer i vest. Etter en litt treg start på kampen skulle det til slutt bli en komfortabel hjemmeseier med sifrene 5-1 etter en meget god 2. omgang.

Etter en begredelig seriestart borte mot Nærbø sist uke, så skulle den velkjente kjerringa snus, for kun seier mot Hovsherad ville blitt godtatt på Tonstad. Etter en famlende start på kampen, ble det bedre jo lenger ut i kampen vi kom.

Vi kunne tatt ledelsen i kampen allerede etter åtte minutterda Leif Henry Waldeland sendte i vei et skudd som smalt i stangen, men det var Hovsherad som tok føringen i kampen etter at vi somlet i forsvarsspillet da kvarteret var unnagjort.

Vi tok etter hvert tak i kampen og fikk det inn i vårt spor, og etter litt måltørke i sesongoppkjøringen så skulle endelig godgutten til Ragna våkne opp i fra dvalen. Et meget godt innlegg i fra Bård Manneråk Bakken traff pannebrasken til Sondre Gyland som fløy høyt i feltet da han stanget inn utligningen.

Etter 39 minutter var igjen Manneråk Bakken på farten, og nok en gang var det Sondre Gyland som han fant inne i feltet. En flott ball langs bakken ble satt kontant i nettet av vår storscorer.

Spillet satt mye bedre utover i omgangen Vi valgte å gi alle fornyet tillit i starten av den siste omgangen, men etter hvert kom det innpå gutter som skulle ha nese for mål denne kvelden.

Vi startet den siste omgangen som vi sluttet den første. Ballen gikk flott i mellom leddene, men de store målsjansene lot vente på seg. I det 52. minutt fikk Sondre Gyland sendt ballen videre ril Bård Manneråk Bakken som dessverre satte ballen over målet i fra god posisjon. Bård fikk en gyllen mulighet i det 63. minutt også, men den gangen så var det stangen som stod i veien.

Vi fortsatte å trykke på, men Hovsherad var også farlig frempå ved enkelte anledninger. Da var det godt at vi hadde et forsvar som virkelig haddde funnet kjemien utover i kampen, og bakerst stod vår keeper Thorbjørn Aakre Ellingsen meget godt.

Midtveis i den siste omgangen økte vi ledelsen etter at Runar Ovedal fikk sendt ballen videre til Erlend Oskar Risnes som knallet ballen kontant i nettmaskene i fra 18 meters hold.

Vi gjorde et trippel bytte midtveis i 2. omg ang som skulle slå ut i full blomst i det 77. minutt, etter at Geir Josdal hadde jobbet melkesyren langt opp i topplokket etter iherdig innsats i 72 minutter. Hovsherads venstreback hadde lite å stille opp med da Benjamin Dåvang koplet inn sin berømte turbo i det 77. minutt. En annen som også hadde satt fart på labbene sine var Stein Ivar Sinnes som hadde kommet stormende fremover i fra sin venstreback posisjon hvor han bare dundret ballen i nettmaskene etter utsøkt innlegg i fra nevnte Benjamin.

Hovsherad kom seg til et par store muligheter på tampen av kampen, men et par skikkelige tigersprang i fra Thorbjørn Aakre Ellingsen hindret scoringer.

Så langt i kampen hadde vår eldstemann tegnet seg på scoringslisten, så nå var det dags for at den nest eldste på banen skulle komme seg inn i målprotokollen, Leif Henry Waldeland sendte i vei en glimrende ball fremover i banen som en galopperende okse i fra Ovedal får snappet opp like innpå Hovsherad sin banehalvdel. Med ballen i beina bar det i full los mot fjøset, alle vet jo at det er Eirik «Buffallo Bill» Ovedal som lukter mål, bort med en spiller, bort ed to spillere, bort med tre spillere, og så bort med keeper også før ballen settes inn i «Fjøset», og da ble det et herlig punktum finale på matchen.

En jury kåret dagens Tonstad spiller til å være midtstopper Runar Ovedal, en kåring som alle kan stå inne for. Han stod virkelig frem med sine kvaliteter hvor han viste at musklene kom godt med 🙂

Det er ny hjemmekamp allerede på torsdag, da er det serieleder Klepp som kommer på besøk. Skal det bli poeng i den matchen, så kreves det full skjerpings i fra både spillere og publikum.

ca 80 tilskuere så kampen.

Laget

Thorbjørn Aakre Ellingsen – Marius Kvello (Stein Ivar Sinnes 72) – Runar Ovedal – Kristian Tjomlid – Erlend Oskar Risnes (Håvard Johannes Risnes 80) – Leif Henry Waldeland – Steffen Kvello (Bjørnar Bjørnestad 76) – Ole Asbjørn Liland – Geir Josdal (Benjamin Dåvang 72) – Sondre Gyland (Markus Josdal 80) – Bård Manneråk Bakken (Eirik Ovedal 72)

Bilde Sondre Gyland, Eirik Ovedal, Stein Ivar Sinnes, Runar Ovedal og Erlend Oskar Risnes