Home>Front>Mer snø i høyden på Lyseveien
Front Nyhet

Mer snø i høyden på Lyseveien

Brøytemannskapene til Sigmundsen Transport, som sliter seg innover Lyseveien, har møtt på mer snø de siste dager. Nå er de kommet til det høyeste punktet, før det begynner nedover til Øygardstølen. Det betyr at de er på cirka 930 meters høyde og over grensen til Rogaland, der alle småvardene som er bygget av stein er.

På bildene ser du brøytekantene stikker høyere enn taket på snøfreserne. Arbeidet startet forrige mandag fra Sirekrok. Brøytemannskapene må være ferdige i neste uke, for 12. mai starter brøytingen av Suleskardveien over til Brokke.

  • Snøfreserne har møtt på mer snø de siste dager. Det har vært hardere islag og dermed mer krevende brøyting, sier Per Magne Hindersland, byggeleder ved Agder Fylkeskommune, til Sirdalmedia.

Foto: På enkelte partier er det høye brøytekanter på Lyseveien.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, transport, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Sigmundsen Transport bruker to snøfresere for å åpne Lyseveien.

Når brøytingen er ferdig, pleier det ligge igjen en liten isskorpe på veien. Den må fjernes før veien blir sopet og klar for trafikk. Åpningsdato er ikke bestemt enda.

  • Vi har god tid til å rydde veien, før vi starter på fylkesvei 450 fra Suleskard til Brokke. Der har vi ikke lov til å begynne før 12. mai fra Monsbakkene på grunn av vernesonen for reinsdyr, sier Hindersland.
  • De har ryddet noen kilometer på Suleskardveien opp til rasteplassen. Videre arbeid får vente til en starter på den store ryddesjauen med å klargjøre fylkesvei 450, der en skal brøyte inn til Rosskreppfjorden fra Suleskardsiden, som er deres ansvar. Resten tas fra Brokke-siden.
  • Suleskardveien blir åpnet tirsdag 21. mai og da er det alltid en stor attraksjon for turistene å kjøre mellom brøytekantene. I år får en se hvor høye de er og hvilke snømengder som finnes på heia der.

Et bilde som inneholder kart, tekst, atlas

Automatisk generert beskrivelse

I dette partiet er nå snøfreserne. De er kommet over grensen til Rogaland og begynner snart nedover til Øygardstølen.

Annonse