Home>Front>Mindre snø å brøyte til Duge i år
Et bilde som inneholder snø, utendørs, transport, Snøplog Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Mindre snø å brøyte til Duge i år

Etter påske er det et godt vårtegn når snøfreseren tas fram for å brøyte og rydde veier. Anleggsveiene til Sira-Kvina Kraftselskap er de første som ryddes i øvre Sirdal. Dette året er det mindre snømengder sammenlignet med fjoråret

  • Selv om det er mindre snø, er det en seig og tung snø å frese. Den ligger lagvis med blokker som er fryst og det betyr mye vann i snømengdene, sier Kristian Fløysvik hos Sigmundsen Transport til Sirdalmedia. Sigmundsen utfører oppdraget for Ådneram Maskin, som har kontrakten med Sira-Kvina Kraftselskap.

Foto: Brøytingen fra Ådneram mot Duge Kraftverk har gått forholdsvis greit denne sesongen.

Et bilde som inneholder person, klær, mann, Menneskeansikt

Automatisk generert beskrivelse

Tung snø å frese for Kristian Fløysvik.

Fløysvik brøytet først anleggsveien fra Haugen inn Hønedalen til Hegrefoss. Dette skjedde uken etter påske fordi Sira-Kvina har store arbeider de skal utføre ved Kvinen Kraftverk.

Tirsdag denne uken hadde Fløysvik forflyttet snøfreseren til anleggsveien inn til Duge Kraftverk. Nå gjenstår omkring to dager før han er framme ved kraftverket. En strekning på cirka 16 kilometer fra bommen i Ådneram. Han er kommet forbi Dugefossen.

Da vi var inne på anleggsveien torsdag, var det overraskende lave brøytekanter. Det var knapt over to meter noen plasser. Men på asfalten lå det fortsatt en isskorpe. Mye regnvann, åpne bekker og elver. Overvann på vannene. Skikkelig vårløsning.

Annonse

Et bilde som inneholder utendørs, snø, frost, vinter

Automatisk generert beskrivelse

Finslige brøytekanter innover anleggsveien.

Neste etappe som skal brøytes, er første etappe av Suleskardveien. Da skal fylkesvei 450 brøytes inn til vernesonen ved Monsbakkene og sideveien ned til Øyarvatn. Siste etappe har en ikke lov til å starte brøytingen av Suleskardveien over til Brokke før 12. mai. Denne veien åpnes ikke før 21. mai.

Etter planen skal Lyseveien brøytes før 12. mai, slik at snøfreserne kan flyttes over til Suleskardveien. Da bruker man gjerne to snøfresere på både Lyseveien og Suleskardveien. Så får vi se hvor høye brøytekantene er på disse veiene i år. Det pleier være en turistattraksjon å få kjøre mellom høye brøytekanter.

Et bilde som inneholder kjøretøy, Landkjøretøy, utendørs, dekk

Automatisk generert beskrivelse

Dette var den høyeste brøytekanten ved Little Holmevatn bru.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, frost, Glasialt relieff

Automatisk generert beskrivelse

Her stoppet brøytingen torsdag, i bakgrunnen ses Svartevassdemningen.