Home>Nyhet>Mye nedbør og redusert snømengde
Et bilde som inneholder utendørs, person, snø, vinter Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

Mye nedbør og redusert snømengde

I løpet av mars er det kommet mye nedbør i øvre Sirdal. Gjennomsnittstemperaturen viser pluss 0,7 grader mot normalt minus 1,8.

Regn og varme har redusert snømengdene fra 92 centimeter 1. mars til 46 centimeter 31. mars. En halvering.

Målestasjonen på Sinnes mangler data for nedbør i mars. Normalt viser statistikken 121 mm, men totalt for måneden finnes ikke data. Alf Skreå i Skreå forteller at han målte 223,3 mm nedbør i mars. Våtest var det 14. mars med 18,0 mm, da var det 28 mm i Skreå. Langfredag og påskeaften kom det henholdsvis 21 og 25 mm hos Alf Skreå.

Høyeste temperatur var det skjærtorsdag med pluss 6,4 grader. Laveste temperatur var minus 9,1 grader.

Vind har det vært en del av. Stolheisen på Tjørhomfjellet har vært stengt i flere perioder og det samme har skitrekket på Fidjeland vært, spesielt da sør-øst-vinden er der. Kraftigst vind var det 4. mars med 9,5 m/s, men kraftigste vindkast ble registrert 23. mars (palmelørdag) med 23,3 m/s.

Foto: Påskeaften var det grått og vått med mye nedbør på Sinnes.

Annonse