Home>Front>Sesongavslutning etter dårlig sesong
Et bilde som inneholder utendørs, skiheis, himmel, tre Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

Sesongavslutning etter dårlig sesong

Årets skisesong vil ikke bli husket som den store skisesongen. Til det har det vært for mye vær. Dårlig vær med vind og alle typer nedbør. Fylkesvei 450 eller Hunnedalsveien har vært stengt 15 døgn. Stolheisen i Tjørhomfjellet har vært helt stengt i åtte dager. Ellers har det vært sporadisk noen timer innimellom. Fidjeland Skitrekk har også fått merke østavinden og har holdt stengt noen dager på grunn av det.

Ådneram Skisenter og Bjørnestad Skisenter har stengt av sine anlegg for sesongen. Sirdal Fjellpark stenger av stolheisen og Hulderheimen søndag. Fidjeland Skitrekk avslutter neste helg. Da skal de benytte gjenværende snø til å bygge noen store hopp og railer. Det pleier å være en god happening for ungdommen. Fjellheisen er stengt, for der har snøen blåst bort.

Alle alpinanlegg har hatt mindre besøkende enn vanlig dette året. Romjulen var bra, men så var det heller dårlig med besøk i vinterferien og påsken.

Sirdal Fjellpark har denne sesongen hatt 55.770 besøkende mot 73.834 i fjor. En nedgang på hele 18.064, eller 24,4 prosent. Det betyr et betydelig inntektstap. Verst har april vært, med en nedgang på 14.016 besøkende i forhold til april i fjor. Men der var påsketallene inne i 23-sesongen.

Mindre besøkende ved de andre skitrekkene har også medført inntektstap. Nå ser Fjellparken fram til sommersesongen som starter 1. juni.

De ivrige som liker å ta seg en topptur eller to, har foreløpig ikke lagt randonee-skiene på hylla. Lørdag traff vi Terje Ims på vei opp Fidjeland skitrekk med politihunden «Morgan». Han brukte feller på skiene oppover. Målet var Hilleknuten.

Annonse

Foto: Stolheisen stoppes for denne sesongen på søndag.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, snø, person

Automatisk generert beskrivelse

Terje Ims med politihunden «Morgan» på vei til Hilleknuten.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, transport, snø

Automatisk generert beskrivelseLøypemaskinene er parkert for denne skisesongen.

Sirdalsløyper sluttet å kjøre løyper for en uke siden. Da var det problematisk for tråkkemaskinene å kjøre uten snø på enkelte partier og på bruer og åpne bekker.

Det har vært en lang sesong som startet 18. november med scooter og matte. Løypemaskinene kjørte fra 3. desember på anleggsveiene. Fra romjulen er det blitt kjørt regelmessig. Også for disse har det vært mye vær denne sesongen.