Home>Front>Startet brøyting av Lyseveien
Et bilde som inneholder utendørs, snø, tre, transport Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Startet brøyting av Lyseveien

Mandag startet Sigmundsen Transport med brøyting av Lyseveien, fylkesvei 4224, fra Sirekrok fram til Øygardstølen. Det meldes at de to snøfreserne har passert Grydalen og nærmer seg Rogalands grense.

  • Foreløpig har det ikke vært store snømengder. Vi får se når vi kommer lenger inn på veien hvordan snøforholdene er, sier Per Magne Hindersland, byggeleder ved Agder Fylkeskommune, til Sirdalmedia.

Når brøytingen er over, pleier det ligge igjen en liten isskorpe på veien. Den må fjernes før veien blir sopet og klar for trafikk. Åpningsdato er ikke bestemt enda.

  • Vi har god tid til å rydde veien, før vi starter på fylkesvei 450 fra Suleskard til Brokke. Der har vi ikke lov til å begynne før 12. mai fra Monsbakkene på grunn av vernesonen for reinsdyr, sier Hindersland.

Foto: Brøyting av Lyseveien er kommet i gang. Foto: Olga Helen Hiksdal.

Filmsnutt av brøytearbeidet på Lyseveien. Foto Olga Helen Hiksdal.

De har ryddet noen kilometer på Suleskardveien opp til rasteplassen. Videre arbeid får vente til en starter på den store ryddesjauen med å klargjøre fylkesvei 450, der en skal brøyte inn til Rosskreppfjorden fra Suleskardsiden, som er deres ansvar. Resten tas fra Brokke-siden.

Sigmundsen Transport brøytet først anleggsveien fra Haugen inn Hønedalen til Hegrefoss. Dette skjedde uken etter påske fordi Sira-Kvina har store vedlikeholdsarbeider de skal utføre ved Kvinen Kraftverk.

Annonse

Snøfreseren ble deretter forflyttet til anleggsveien inn til Duge Kraftverk. Den strekningen, på cirka 16 kilometer, ble ferdig i løpet av en uke. Begge disse etappene var det forholdsvis lite snø.

Suleskardveien blir åpnet tirsdag 21. mai og da er det alltid en stor attraksjon for turistene å kjøre mellom brøytekantene. I år får en se hvor høye de er og hvilke snømengder som finnes på heia der.